Ugrás a tartalomra

Varázslatos programokkal készülnek a nyitásra

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. november 13. hétfő 09:06
December elején újra kinyit az Ellipsum Élményfürdő Miskolctapolcán. A megújult létesítményben varázslatos decemberi programokon vehetünk részt.
Fotók: MiNap-archív/Horváth Csongor

Október végén jelentette be Veres Pál polgármester, hogy december 1-jén újra megnyitja kapuit a miskolctapolcai Ellipsum Élményfürdő. A komplexumot még tavaly október 3-án zárták be, ekkor kezdte meg a kivitelező az átfogó garanciális javítást. Több problémára is megoldást kellett találniuk. Miután az aljzatbetonig visszabontották, újraburkolták például a medencéket, mert korábban több esetben is előfordult, hogy feltöredezett a burkolat, és aláfolyt a víz, ami aztán felnyomta az elemeket. A korábban alkalmazott technológiát valamennyi medence esetében elvetették, és - ahogy az a sakkmedencénél bevált - kisebb burkolólapokkal, valamint nagyobb fugatávolságokkal dolgoztak a szakemberek. Aztán: a beázott tetőrészeken kicserélték a szigetelést, és az épület falainak belső burkolását is elvégezték. Sőt, gépészeti jellegű feladatokat is megoldottak, így mostanra meg tudták akadályozni, hogy víz szivárogjon a gépházba. A csúszdákat szintén javították.

- Az élményfürdőt 2021 nyarán adták át, a nyitás óta olyan mértékű hibákat kellett a kivitelezőnek folyamatosan javítania, amelyeket ha nem számolunk fel, akkor balesetveszélyes lett volna a fürdőt újranyitni - mutatott rá Németh Judit, az Ellipsumot üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője.

Átmeneti megoldásokkal is próbálkoztak korábban, volt, hogy éjszaka dolgoztak a medencéken, hogy nappal fogadhassák a vendégeket, máskor csak egy-egy medencét kerítettek el a munka idejére, amikor pedig a külső medencével volt éppen probléma, akkor a vezetés úgy döntött, átengedi a vendégeket a strandfürdőbe. Idővel azonban úgy döntöttek, hogy a balesetveszélyes helyzetek elkerülése, valamint a teljes körű rendbetétel érdekében időszakosan bezárják az Ellipsumot.

Most azonban közeleg az újranyitás időpontja, három hét múlva már ismét élvezhetik a miskolciak és a városba látogató turisták az élményfürdő által nyújtott szolgáltatásokat. A fürdő természetesen programokkal készül az eseményre: már a nyitás napján, december 1-jén tartanak egy éjszakai fürdőzést, ami az ügyvezető elmondása szerint rendkívül népszerű volt minden alkalommal. És az új évet is az élményfürdőben köszönthetjük, hiszen december 31-én is nyitva tartanak éjszaka.
Addig is van azonban még teendő, hiszen folyamatosan nagy gondot fordítanak az épület környezetének rendbetételére: nyírják a füvet, gyomtalanítanak, szedik össze a lehullott faleveleket, pucolják az ablakokat, hogy a nyitásra minden szép és tiszta legyen.

A nevét az ellipszis alakú épületeiről kapó élményfürdő jegyárait már közzétették - elmondható, hogy maradtak azok a belépőárak, amelyek a bezárás napján is érvényben voltak. Az élményfürdőben egy felnőtt napi belépője 6840 forintba kerül, a diákok, tehát a 14-25 év közöttiek, valamint a nyugdíjasok 4780 forintért válthatják meg jegyüket.

Az egyedülálló, több mint 5 ezer négyzetméter alapterületű fürdőkomplexum a miskolctapolcai fürdőfejlesztés második ütemeként valósult meg, és egy egységet alkot a 2015-ben átadott első ütemmel, a felújított Miskolctapolcai Strandfürdővel. A négy évszakos szolgáltatásokat nyújtó élményfürdőben három fürdőcsarnok, hat beltéri, valamint két kültéri medence, három óriáscsúszda és számtalan további vízi attrakció kapott helyet.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!