Ugrás a tartalomra

Végigjárták a Szinva vonalát a Csanyiktól a Selyemrétig

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 27. kedd 12:03
Szombaton hat helyszínen várták a városlakókat, hogy szóljanak hozzá, nyilvánítsanak véleményt, adjanak ötleteket a Szinva Zöld Folyosó-projekthez – ezekből állhat össze a közösségi tervezés folyamata. Egy kerékpáros csapat is belevágott a medermenti kalandba, a „részvételi pontokat” pedig több tucat érdeklődő kereste fel.

A résztvevők értékes meglátásokkal gazdagították a közös gondolkodást - indul a https://tervezzukmiskolcot.hu/ weboldalon olvasható beszámoló a szombati akcióról. Több helyen olyan szempontokra hívták fel a figyelmet az ötletelők a Szinva Zöld Folyosó-projektet illetően, ami nagyon hasznos lehet a továbbiakban. Biciklisek, kutyasétáltatók, kisgyerekes családok, sétálni vágyók, a minél egyszerűbb természeti környezetre szomjazók és a valamilyen épített attrakciók után áhítozók egyaránt elmesélhették, mire gondolnak a Szinva-part láttán - írják a szervezők azokról a miskolci állampolgárokról, akik a Szinva vonalának megújulási lehetőségeit járták körül.

Fotók: tervezzukmiskolcot.hu

A múlt hét végén elhangzottakkal kapcsolatosan a városi főépítész, Szunyogh László hivatalos Facebook-oldalának friss bejegyzését idézik a szervezők:

"Nemrég végeztünk az „Ötletelős-tekerős” című mai programmal, ami a „Szinva Zöld Folyosó” közösségi tervezéséről szólt. A miskolci Részvételi Program keretében egy biciklis csapattal (a Kerékpáros Miskolc Egyesület szervezésében) végigjártuk a patak vonalát a Csanyiktól a Selyemrétig. Közben hat állomáson, hat városrészben sok emberrel beszélgethettünk (hozzáteszem: kevesebbel, mint szerettünk volna... sajnos) arról, ki milyen patakpartot látna szívesen a jövőben a lakókörnyezetében. Elmondható, kivétel nélkül mindenki értékes és hasznos javaslatokkal élt a tárgyban. A Közösségi Tervezés ennek tapasztalataival folytatódik a következő hetekben is, eredményeivel pedig a folyamat végén ismét a nagyközönség elé állunk, hogy megbeszéljük azokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!