Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: a miskolciakra rakna újabb terhet a kormány az M30-as miskolci szakaszának fizetőssé tételével

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2023. szeptember 01. péntek 12:18
A Miskolcot irányító koalíció tiltakozik a miskolciak újbóli megsarcolása ellen és felszólítja a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit, hogy járjanak közben a Fidesz-kormánynál, hogy ne húzzanak ki több pénzt a miskolciak zsebéből.

Több egyéb útszakasz mellett fizetőssé válhat az M30-as Miskolcot elkerülő szakasza is - a hírről éppen szombat délután számolt be a minap.hu, a Telex cikkére, illetve az Építési és Közlekedési Minisztérium a friss tervezetére hivatkozva. 

A legtöbbeket érintő változás az lenne, hogy, bővülne a díjköteles útszakaszok listája:

az M0-s autóút M1 és M5, valamint M4 és M3 közötti szakasza, ezzel a teljes út díjköteles lesz,
az M6-os Bátaszék és az M6-M60 csomópont között,
az M30-as Miskolc észak és Miskolc dél közötti szakasza (eddig ez volt az egyetlen díjmentes)
az M44-es a Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Békéscsabáig,
az M4-es Jászberénytől Abony-északig és Abony-kelettől Szolnok-nyugatig,
és az M76-os Balatonszentgyörgytől Keszthely-Fenékpusztáig.


Erre hírre reagált szombat este a Velünk a Város frakció közleményben. Mint írják, tiltakoznak a tervezet ellen. 

- Nem elég a tiszaújvárosi vasútvonal megszüntetése, a posták bezárása, nem elég az energiaárak és az élelmiszerárak növelése, a brutális infláció, még ezzel is a miskolciak életét nehezítik meg. Ezt nem hagyhatjuk! A leghatározottabban tiltakozunk a miskolciak újbóli megsarcolása ellen és felszólítjuk a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit, hogy járjanak közben a Fidesz-kormánynál, hogy ne húzzanak ki több pénzt a miskolciak zsebéből! Nyílt levelet írunk a kormánynak az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakaszának ingyenesen tartása érdekében, amit három munkanapra elhelyezünk a városháza portáján és várjuk a kormánypártok képviselőinek az aláírását is. Akadályoztatásuk esetén elég a két frakcióvezető aláírása is. Szerda este a levelet nyilvánosságra hozzuk az aláírók névsorával együtt - szögezi le Bazin Levente önkormányzató képviselő a Velünk a Város közleményében. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!