Ugrás a tartalomra

Veszélybe került az Autisták Háza a Varga-hegyen

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 24. szombat 13:05
Diósgyőri szurkolók és civil aktivisták fogtak össze, hogy önkéntes munkával erősítsék meg az Autisták Háza épületének hátsó zúzott köves támfalát.
Juhász Ákos képgalériája

A Miskolci Autista Alapítványt 1992-ben a Miskolcon és környékén élő autizmussal élő fiatalok szülei hozták létre, hogy egy specifikus otthon létrehozásával a hiányos szociális ellátórendszerben addig csak sodródó autizmussal élő és értelmi fogyatékos fiatalok számára elhelyezést, teljes körű ellátást, szolgáltatást; képzési és foglalkoztatási lehetőséget nyújtsanak. A Varga-hegyen, a Csermőkei úton alakították ki az Autisták Házát, amelyet az elmúlt időszak esős időjárása veszélybe sodort. Az esőzések miatt ugyanis megindult a domboldal, és a sár, illetve a lefolyó víz már az itt élők lakhatását veszélyeztette.
A diósgyőri szurkolói csoportok, az Ultrák a hírt meghallva azonnal megkezdték a szervezést, hogy segíthessenek, mondta el lapunknak Martini Emil, a drukkerek képviselője. Pénteken és szombaton 30-30 szurkoló dolgozott azon, hogy zúzalékos kővel erősítsék meg a támfalat. Szombaton a munkában részt vett Varga Andrea Miskolc alpolgármestere, valamint Szarka Dénes és Szopkó Tibor, a Velünk a Város képviselői is. A most kiépítésre kerülő három sornyi támfal végleges megoldást nyújt majd az Autisták Háza számára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!