Ugrás a tartalomra

Vihar, villámok, hosszabbítás - micsoda mérkőzést nyert meg a Steelers!

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. április 24. vasárnap 18:56
Ahogy a múltban, úgy most is kiélezett mérkőzést vívott egymással a Miskolc Steelers és a Győr Sharks a Veolia HFL amerikaifutball-bajnokság első fordulójában. Az Acélosok az egyetemi sportpályán hosszabbítás után tudták megnyerni a meccset vasárnap délután.

A honi elitligába idén visszatérő miskolci csapat a Győr Sharks elleni hazai párharccal kezdte meg a bajnoki pontgyűjtést. A két csapat kiélezett csatákat vívott egymással az elmúlt években, volt, hogy egy-egy labdabirtokláson múlt az egyik vagy másik csapat sikere.

A Steelers tavaly a Divízió I-ben szerepelt, amit meg is nyertek néhány külföldi játékossal megerősödve, valamint a Miskolc Renegades-szel társulva. Idén az Eger Heroes játékosai csatlakoztak a miskolciakhoz, viszont a háború miatt az ukrán játékosok nem tudtak a borsodiakkal tartani. Új vezetőedzőt is igazoltak az Acélosok, Tim Bishop dolgozott korábban az Egyesült Államokban, a lengyel elsőosztályban és a németországi GFL-ben is.

Miskolc Steelers-Győr Sharks HFL-mérkőzés| Horváth Csongor képgalériája

Soros ellenfelük jelentős átalakuláson ment keresztül a tavalyi szezonhoz képest, az import kontingens gyakorlatilag teljesen kicserélődött - írta meg a szövetségi honlap a mérkőzést felvezető cikkében. Náluk is új head coach van, Szeredi László korábban az egrieknél volt vezetőedző, érdekesség, hogy eddig egyszer sem tudott még nyerni a Steelers ellen.

Ilyen előzmények után mindenképpen egy izgalmas mérkőzésre számíthattak az egyetemi pályára kilátogató nézők - és nem is kellett csalódniuk! A győriek kezdték jobban a meccset, de Vasyl Yordan passzából Fenyvesi Csaba TD-t szerzett a hazaiaknak, igaz, az első negyed Sharks-vezetéssel zárult (7-9). Sőt, növelni is tudják az előnyüket a félidőhöz közeledve, 7-16-os állásnál azonban Miskolcra is lecsapott a vihar, és villámlás miatt félbeszakadt a mérkőzés.

Az intermezzo alatt volt idő átbeszélni az eddigieket, és úgy tűnt, a védelmeket kapták rendbe a csapatok, mert a harmadik negyedben mindössze egy vendég mezőnygól született, tovább nyitva az ollót a két csapat között.

Megkezdte azonban a felkapaszkodást a hazai gárda, 4:21-gyel a lefújás előtt egy irányítófutással (Vasyl Yordan TD) 14-19-re felzárkózott az Acélcsapat. És nem fogyott el az erő, 3 perccel a vége előtt interceptiont szerzett a miskolci defense a győriek térfelén, így magukhoz ragadhatták a kezdeményezést és a fordítás esélyét. Éltek is vele a hazaiak, hiszen Vasyl Yordan megint irányítóként tört át a gólvonalon, az újabb TD-je után a kétpontosra ment rá a Steelers, sikerrel, így már nálunk volt az előny (22-19).

Jött azonban az újabb fordulat! Az utolsó másodpercekben mezőnygól-távolságba jutottak el a győriek, és mivel sikeresen be is rúgták, így egálra mentették a mérkőzést - jöhetett tehát a hosszabbítás. Itt előbb két sikertelen drive-ot vezettek a csapatok, majd a Sharks jó field goal-jával ismét megszerezte a vezetést. A Steelers az ellentámadásból, úgy tűnt, hogy futott TD-t szerez, de a bírók visszafújták. De a végső szót mégis a hazaiak mondták ki: Vasyl Yordan passzát ismét Fenyvesi Csaba kapta el, a TD-je pedig győzelmet ért (28-25).

További hírek

Olvasnivaló