Ugrás a tartalomra

A világjárvány miatt nem közlekedik idén a Diósgyőri Mikulásvonat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 15. vasárnap 21:29
A koronavírus miatt kialakult helyzet miatt tizennyolc év után először a Lillafüredi Mesebirodalom sem nyitja ki a kapuit.
A Mikulás és a Mikulásvonat 2019-ben. Fotó: Minap-archív/Juhász Ákos

Elmarad 2020-ban a Diósgyőri Mikulásvonat, és zárva marad a kapuja a Lillafüredi Mesebirodalomnak is - erről a népszerű adventi programot életre hívó Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke számolt be Facebook-on.

- Nehéz ezt elfogadni, feldolgozni, a szívünk mélyén reméltük, hogy nem így fog történni. Mindazonáltal egyetértünk a döntéshozókkal, ez most a racionális, helyes döntés. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten idén is létrehozzuk, kicsiben, máshogy, de mégis megteremtve a Mikulásvonat által nyújtott megszokott ünnepi hangulatot. Ezt idén nem tudjuk Önöknek megmutatni! - írja Boda Péter.

Várakozás és öröm a gyermekek arcán. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Őszintén meg kell mondanom - folytatja -, hogy nemcsak a gyerekek, szülők, nagyszülők miatt nehéz, nemcsak azért, mert idén a fogyatékkal élő barátainkat sem láthatjuk vendégül, hanem jelentős mértékben csapatunk miatt is. "A Mesebirodalmi világgal járó rengeteg öröm, élmény, a rendezvény három hetének érzelmei, és a számtalan megható pillanat nagyon fog hiányozni az évről-évre az esemény sikeréért dolgozó közel 100 fős csapatunknak - a Mikulásvonatot szervező Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány és az Északerdő Zrt. munkáját segítő kollégáknak, partnereknek, önkénteseknek - akik számára a Mikulásvonat több mint egy rendezvény."

- Nehéz időszak áll előttünk, melynek átvészeléséhez kívánok mindenkinek sok erőt és kitartást, kérem a szabályok betartásával vigyázzanak magukra és egymásra - teszi hozzá.

A Lillafüredi Mesebirodalom is csak 2021-ben nyit ki újra. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Az alapítvány kuratóriumának elnöke pozitívabb hangulatban búcsúzik, azt írja: "jövőre a Mikulás mesebirodalmában Lillafüreden találkozunk, mert a mesének folytatódnia kell tovább, a mostani kényszerszünettől eltekintve, lelkesen, töretlenül. Külön öröm a jövőre nézve, hogy az Északerdő Zrt. és a LÁEV munkájának köszönhetően, a Mikulásvonaton teljesen felújított járműparkkal és épületekkel várhatjuk majd a hozzánk látogatókat" - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!