Ugrás a tartalomra

Világsiker Miskolcról: csúcsra jutott a MiReHu szemléletformáló programja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 19. péntek 09:13
A Nemzetközi Szilárdhulladék Szövetség idei kommunikációs díját a miskolci társaság „Legyél Te is szuperhős!” szemléletformáló programja érdemelte ki.

A MiReHu Nonprofit Kft. újabb rangos elismerést tudhat a magáénak, mivel a Nemzetközi Szilárdhulladék Szövetség (International Solidwaste Association - ISWA) a 2024. évi kommunikációs díjának első helyezésével jutalmazta a társaság „Legyél Te is szuperhős!” szemléletformáló programját - írja közleményében az önkormányzat sajtóosztálya.

A MiReHu népszerű szemléletformáló tevékenységét évek óta folyamatosan fejleszti, igyekszik újra meg újra megújulni, új hangon megszólítani az embereket. A gondolkodásmódjuk, kreativitásuk és egyedi technikáik önmagában is kiemeli a Társaságot az átlagból, azonban azt, hogy jó úton járnak az elmúlt években elért sikereik mind visszaigazolják - fogalmaznak.

A lépésről lépésre fejlődő egyedi ötleteiket, megoldásaikat és ezáltal a teljes szemléletformálási tevékenységüket különleges eltökéltségük hajtja. Elhivatottságukat mi sem bizonyítja jobban, hogy mára számos hazai szervezet különböző elismerésekkel díjazta programjaikat, hiszen háromszoros Greengage – a Zöld elkötelezettség díjjal kitüntettek, háromszor választotta az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai zsűrije a legjobbak közé őket, csak hogy néhányat említsünk az eddig elért sikerekből. 2023-tól már nemzetközi szinten is felfigyeltek rájuk, európai viszonylatban is elismerték törekvéseiket, az Európai Hulladékcsökkentési Hét nemzetközi versenyének legjobb háromja közé is bejutottak, az idén pedig az ISWA beválogatta szemléletformáló programjukat a világon alkalmazott jó gyakorlatok közé - emlékeztet a sajtóosztály.

A mostani siker annyiban tér el a korábbiaktól és azért tekinthető a legnagyobb elismerésnek, mert versenyben első helyezést kapva egy olyan világszervezet ismerte el munkájukat, amely globálisan a legszélesebb körben fogja össze azon szervezeteket, szakértőket, amelyek a szilárd hulladékokkal valamilyen formában érintettek - írják.

Ez az ISWA, mely szervezet küldetése a fenntartható és professzionális hulladékgazdálkodás előmozdítása és fejlesztése, illetve a körforgásos gazdaságra való áttérés elősegítése világszerte. Továbbá célja, hogy megossza a hulladékgazdálkodás minden aspektusát érintő információkat és tapasztalatokat világszinten. Ez egy olyan független nonprofit szervezet, amely 1970 óta létezik, a világ 93 országában van jelen több, mint 1200 taggal. Számos területen támogatást nyújtanak, többek között a technológiai fejlesztéssel és a professzionális hulladékgazdálkodás legjobb elemeinek elfogadtatásával.

Az ISWA minden évben díjazza azokat a kiváló kezdeményezéseket és kreatív ötleteket, melyek növelik a társadalmi tudatosságot és támogatják a fenntartható hulladékgazdálkodást. A nyerteseket az ISWA közösség önkénteseiből és vezetőiből álló testület választja ki, majd a díjakat a minden évben megrendezésre kerülő ISWA Világkongresszus záróünnepségén adják át, amelyet idén Fokvárosban tartanak meg szeptember 15 és 18 között.

A 2024. éven az ISWA díj témája a „A hulladék érték: a fenntartható jövő megoldásai” címet kapta. Ezúttal is három kategóriában indítottak versenyt: publikációk, video tartalmak és kommunikáció.

A MiReHu a kommunikációs kategóriában indult és nyert a Legyen Veled az R-Power, legyél Te is szuperhős elnevezésű programjával, amelyben különlegesen ötvözték a különböző kommunikációs és edukációs elemeket. Az online és fizikai térben zajló szuperhős képzés mellett, szórakoztató közösségi játékokon keresztül a példa nélküli R-parkig rengeteg egyedi ötlet és fejlesztés található, melyek mindegyike csomagolási hulladék termelés csökkentésére, illetve annak megelőzésére fókuszált az Európai Unió irányelveivel összhangban - emeli ki a közlemény.

 A MiReHu munkásságát elnézve meg kell állni egy picit és belegondolni abba, hogy milyen óriási dolog, hogy egy kis elszántság, kreativitás és elhivatottság mi mindenre képes, milyen eredményeket érhet el. A MiReHu valóban úttörő ebben, hiszen szemléletformáló programjával valami olyat csinál, olyan különleges világot teremt, amelyre mindannyian vágyunk, velük játszva tanulhatunk és tehetünk a környezetünkért, a fenntartható jövőnkért. Méltán lehetnek büszkék magukra, elérték azt, hogy egy miskolci cég a világ hulladékgazdálkodási élvonalába jutott - szögezik le.

További hírek

Olvasnivaló