Ugrás a tartalomra

Visszaélnek Szabó Gyuri bácsi nevével

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 17. péntek 12:17
A közösségi médiában egyre több hamis, lekövethetetlen profil használja a közismert természetgyógyász nevét és fotóját ismeretlen termékek hirdetéséhez.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a Györgytea ügyvezetője, Gyuri bácsi lánya nyilatkozatban hívta fel a figyelmet a megtévesztő reklámokra, amelyek nemcsak a cég jó hírnevét, hanem a hiszékeny vásárlók egészségét is veszélyeztetik.

Szerkesztőségünknek küldött levelében azt írta, hogy édesapja „nevében” most már körülbelül egy hónapja folyik egy intenzív reklámhadjárat, főleg a közösségi médiában: ismeretlen, külföldi weboldalak, fake profillal különböző termékeket igyekeznek eladni hiszékeny embereknek, azt a látszatot keltve, mintha a termékeket Szabó Gyuri bácsi ajánlaná.

Néhány példa a fake hirdetésekre

- Ezek mögött a bizonytalan eredetű és nyilván horribilis árú termékek mögött nem mi vagyunk, hanem pimaszul és becstelenül visszaélnek édesapám nevével. Gyuri bácsi csak és kizárólag a Györgytea hivatalos webáruházában kapható termékeket ajánlja - figyelmeztetett.

Hozzátette, ezek a hirdetések ellenőrizetlenül jelennek meg a közösségi médiában és a különböző fórumokon, majd rákattintva a hirdetésekre, követhetetlen és lenyomozhatatlan weboldalakra, illetve webáruházakra visznek.

- Sajnos teljesen tehetetlenek vagyunk. Számtalanszor próbálkoztunk utánamenni a csalóknak, mindhiába. Se megtalálni, se feljelenteni nem lehet őket, mert a profilok és fake weboldalak mögött nincs semmilyen cég, kontaktadat vagy elérhetőség: megfoghatatlanok. A saját weboldalunkra ugyan kitettünk egy tájékoztatást, ennek ellenére a hadjárat folytatódik. Nagyon szomorú és egyben dühös vagyok – vallja meg Zsuzsa, aki az olvasók segítségét is kéri: ha ilyen hirdetést, tartalmat látnak, haladéktalanul jelentsék a megtévesztő tartalmat a közösségi oldalnak.

(Külső képünk a 2020-as levendulaszüreten készült, fotó: Mocsári László)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!