Ugrás a tartalomra

Visszatér a Csanyikba a miskolci majális

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 27. szerda 20:16
Több mint tíz év után tér vissza eredeti helyszínére, a Csanyikba a városi majális most vasárnap – számolt be a hírről Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és Varga László, az MSZP megyei elnöke szerdán, a városházán.

Simon Gábor és Varga László. Fotó: Mocsári László

Az eseményen Varga László felidézte, a majális helyszínét még tíz évvel ezelőtt, 2012-ben a korábbi városvezetés változtatta meg: a nagy múltra visszatekintő program akkor a Majális parkból a Népkertbe költözött.

- Mi ezt nem tartottuk jó ötletnek, hiszen a miskolciak szeretik a Csanyikot, szeretnek ide járni, szerettek itt majálisozni, alapvetően kötődnek ehhez a helyszínhez, ezért MSZP helyi szervezete 2012 után is szervezett majális baloldali aktivistákkal együtt. A jelenlegi városvezetés programjában megígérte, hogy visszahozza a tradicionális majálist az eredeti helyszínre, aminek mi nagyon örültünk. Sajnos ez a világjárvány miatt 2020-ban és 2021-ben nem valósulhatott meg, idén viszont végre újból a Majális parkban ünnepelhetünk május 1-jén – mondta.

Simon Gábor kiemelte, baloldali politikusként nagyon fontosnak tartja a tényt, hogy a városvezetés meghozta azt a döntést, melynek köszönhetően a rendezvény visszatérhetett eredeti helyszínére.

- Bízom benne, hogy a miskolciak nosztalgiával tekintenek a programra és sokan részt vesznek majd rajta. A Majális parkba való eljutást segíti majd az is, hogy a városvezetés döntésének köszönhetően az MVK ismét ingyenes buszjáratokat indít majd a rendezvény alkalmából – tette hozzá Simon Gábor.

A Nosztalgiamajális programjairól bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!