Ugrás a tartalomra

Vonzó gazdasági célpont Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 05. péntek 14:25
Megítélte a közelmúltban a „Tudományos és technológiai park" címet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Miskolc Déli Ipari Park részére.

A tavaly szerzett „Az év befektetőbarát ipari parkja” után ismét minősítést kapott a Miskolc Déli Ipari Park.
- Legalább 5 vállalkozásnak kellett a területen működnie, ahol a cégek minimum 75 főt foglalkoztatnak, és legalább 3 vállalkozásnak részt kell vennie valamilyen kutatási, fejlesztési együttműködésben is – ismertette a minősítés feltételeit dr. Juhász-Nagy Judit, a Miskolc Holding gazdaságfejlesztési igazgatója

Ezen kívül vállalni kellett, hogy a cím elnyerésétől számított 5. év végére a betelepült vállalkozások száma eléri a tízet, a foglalkoztatottak létszáma pedig legalább a 150 főt. A Déli ipari park ezeket a követelményeket már most túlteljesítette: jelenleg 12 vállalkozás működik itt, ezekben pedig több mint 2000 munkavállalót foglalkoztatnak. És három vállalkozás már most is szorosan együttműködik a Miskolci Egyetemmel. A Miskolc Holding gazdaságfejlesztési igazgatója elmondta, a cím még vonzóbbá teheti a parkot a hazai és külföldi cégek számára.  

- Jelenleg is vannak érdeklődők. Egyfelől olyan helyi vállalkozások, amik szeretnének dimenziót váltani és nagyobb léptékre lépni. Ezek kisebb volumenű területértékesítések lesznek. Illetve vannak olyan nagyon nagy volumenű projektek is már, melyek természetesen a Külgazdasági- és Külügyminisztérium és a háttérszervezete a Nemzeti Befektetési Ügynökség gondozásában vannak és ők koordinálják a tárgyalásokat – mondta a Miskolc Tv stábjának dr. Juhász-Nagy Judit. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!