Ugrás a tartalomra

A Yorki hercegné is segít a Miskolci Nemzeti Színháznak

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 16. péntek 11:57
Adventi Adománygyűjtő Vásárt és Aukciót szervez a Miskolci Nemzeti Színház alapítványa. Hazai alkotóktól kértek segítséget, akik felajánlották termékeiket, hogy december 17-én, szombaton 10-14 óra között adventi vásár, valamint online aukció formájában vásárolhassák meg őket a segíteni vágyók.
Técsi Ágnes festménye

Békéscsabáról, Szegedről, Budapestről, sőt még Hollandiából is érkeztek felajánlások, így egy igazán színes kínálat várja az érdeklődőket - tájékoztatott közleményében a Miskolci Nemzeti Színház. Többek között kerámiákra, ékszerekre, ruhadarabokra, festménykere, valamint dedikált kötetekre lehet majd licitálni.

– Szerettük volna felhívni a figyelmet a tehetséges magyar alkotókra, akikről sokszor nem is hallunk, pedig értékesebbnél értékesebb termékeket készítenek. Vannak, akik a színház számára egyedi alkotásokat készítettek, ezek megvásárlására máshol nincs lehetőség. Hálásan köszönjük az összefogásukat. Megható, mennyire fontos számukra a színházunk – mondta el az egyik szervező. – Ha valaki nem talált még karácsonyi ajándékot a szeretteinek, vagy különleges, egyedi alkotással lepné meg őket, annak mindenképp érdemes ellátogatni a vásárba december 17-én, szombaton. Azokra is gondoltunk, akik nem tudnak Miskolcra jönni. Nekik online aukciót hirdettünk – tette hozzá.

A miskolci nézők eddig is sokat segítettek a teátrumnak, ahol sikerként könyvelik el, hogy januárban a támogatásoknak köszönhetően maradhatnak nyitva. A mostani vásárnál nem csak a helyi színházlátogatókra számítanak. Vecsei H. Miklós által dedikált Poket zsebkönyveket, Crooocus állatos kosarakat, Koreny Dóra festményeket kínálnak, sőt, a Honeybeast és a Margaret Island együttes által aláírt pálinkákat is be lehet majd szerezni.

– Bár nem hazai alkotó, de amikor a Yorki hercegné Magyarországon járt, értesült az adománygyűjtésünkről, és aláírt egy példányt a könyvéből a színháznak. Ezt is elárverezzük szombaton – tette hozzá a színház.

Akik vásárolnak, azok nem csak a termékekkel, de rövid személyes üzenetekkel is gazdagabbak lesznek a miskolci színművészektől. Van, aki idézetekkel, míg mások rajzokkal dobták fel a kártyácskákat. A teljesség igénye nélkül, Börcsök Olivér, Rudolf Szonja, Simon Zoltán, Czvikker Lilla és Bodoky Márk is írt kedves szavakat az alkotások mellé.

Minden alkotás megtekinthető lesz a színház előcsarnokában szombaton, azok is, amiket online licitre szánnak, valamint az alkotók névjegykártyái is megtalálhatók lesznek, hogy minél több hazai művészre hívják fel a figyelmet.

Az aukció oldala, valamint a termékek IDE kattintva érhetőek el.

Az adventi vásár és aukció a Miskolci Nemzeti Színház alapítványának, a „Hódolván Tháliának, használunk a Hazának” Alapítvány szervezésében jön létre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!