Ugrás a tartalomra

Zöldterületeink jövőjét vitatták meg

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 15. csütörtök 16:27
A zöldterületek fejlesztéséről és fenntartásáról rendeztek szakmai találkozót szerdán a miskolci polgármesteri hivatalban.
Fotók: Mocsári László

A környezet- és klímavédelem volt a témája annak a szakmai találkozónak, amit szerdán rendeztek meg a városházán. Az egésznapos program vendége volt Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze, aki számos a fővárosban már alkalmazott jó gyakorlatról és tapasztalatról számolt be a résztvevők kérdéseire reagálva.

A többi közt szó volt a fakivágásokról, a zöldterületek és a parkolók kérdéséről, de a tiszta ivóvíz témáját is megvitatták a szakemberek. Varga Andrea alpolgármester a Miskolc Televíziónak a szakmai találkozó céljairól is beszélt.

Varga Andrea alpolgármester és Bazin Levente önkormányzati képviselő

- Mind a klímasemleges missziónk kapcsán, mind pedig a nyári hőhullámok és az aszály kapcsán megtapasztalhattuk a klímaváltozás negatívumait. Éppen ezért fontos városunknak a zöldterületek ápolása, gondozása, megóvása, sőt bővítése. Az ezzel kapcsolatos új módszerekről, eszközökről cseréltünk eszmét – mondta el az alpolgármester, aki hozzátette, az egész napos program során az önkormányzati cégek vezetőinek és szakembereinek és a polgármesteri hivatal dolgozóinak is volt módja kérdéseket feltenni Bardóczi Sándornak.

Bardózi Sándor, Budapest főtájépítésze és Szunyogh László miskolci főépítész

- A harmadik etapban miskolci sajátosságokról beszélgettünk a fővárosi főtájépítésszel, de ebbe a beszélgetésbe már a helyi civileket és civil szervezeteket is bevontuk, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy ők hogyan látják Miskolc lehetséges fejlődési útjait – tette hozzá Varga Andrea. Összegzésként elmondta még: nagyon érdekes volt látni azt, hogy Budapesten milyen jól működik a civilek bevonása, a részvételiség a zöldterületekkel kapcsolatos kérdésekben, mint kiemelte, látszik, hogy ez a helyes út Miskolc számára is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!