Ugrás a tartalomra

Itt az új kenyér

Létrehozva
A Pékszövetség elnöke szerint drágultak az alapanyagok.

Az idei év legjobb kenyere fehér kenyér kategóriában, a formája után Szerencse tarsolynak elnevezett kenyér lett, melyet a Pedro pékség készített. A kenyértől a fogyasztók elvárják, hogy legyen a héja ropogós, de belül legyen puha, ne morzsálódjon. Az ára pedig legyen megfizethető – mondták az RTL Híradó kérdésére.

Az infláció háromszorosával, egyetlen év alatt átlagosan 8,4%-kal drágult a kenyér – a félbarna a leginkább, 14%-kal a KSH adatai alapján – írja a szeretlekmagyarorszag.hu. A sütőipari érdekképviselet elnöke szerint az idei gabonatermés ígéretes, és jó kenyeret lehet majd sütni belőle.

A Pékszövetség vezetője szerint, a kenyér árának drágulását az alapanyagok árának az emelkedése okozta, és leginkább a munkabér változás járult még hozzá, mert versenyt futnak a pékek megtartásáért.

Ez is érdekelhet

Extra munkahelyek, új modellek – európai autóipari fellegvár lesz a magyar város
GazdaságBelföld
Jelentős fejlesztés jöhet a Mercedesnél.
Többezres leépítést jelentett be a világ legnagyobb autóipari beszállítója
GazdaságMiskolcBelföldVilág
Súlyosan megszenvedték az ipart sújtó válságot.
BorsodChem duális
Jövőbe mutató tudás: új tanév indult a BorsodChem duális programjában
GazdaságBorsod-Abaúj-Zemplén
Csaknem harminc középiskolás és egyetemi hallgató kezdhette meg szakmai tanulmányait a vállalatnál, amely a térség egyik legjelentősebb ipari és munkaerőpiaci szereplőjeként hosszú távon is elkötelezett az utánpótlás-nevelés mellett.
NAV keresetkimutatás online: így segíti a hitelfelvételt az Ügyfélportál (ÜPO)
Gazdaság
Az ÜPO tulajdonképpen az adózás kezdőlapja: szinte minden adóügy intézhető itt online.