Ugrás a tartalomra

Kultúra

Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 15:07
Huszonhatodik évadát zárta a Miskolci Csodamalom Bábszínház. „Nemcsak az évad új bemutatóit tűztük műsorra, hanem korábbi sikerdarabok is részét képezték az idei repertoárnak” – mondta Szabó Attila, a bábszínház igazgatója, a keddi társulati ülésen.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 14:55
Több mint 60 programot, köztük komolyzenei és dzsesszkoncerteket, irodalmi esteket és kiállításokat is kínál a Zempléni Fesztivál augusztus 9. és 18. között.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 12:56
Kaszás Attila-díjra jelölték a Miskolci Nemzeti Színház színművészét, Harsányi Attilát. A keddi budapesti sajtótájékoztatón jelentették be, melyik három színművész közül választhatja ki a közönség azt, aki átveheti az elismerést augusztus 30-án, az országos színházi évadnyitón.
Utoljára módosítva
2019. június 24. hétfő 14:10
A nagydívák korszakának talán vége – mondja fellépése előtt Csemer Boglárka, Boggie, majd amolyan Édith Piaf-osan, gyönyörű fekete ruhában, piros magassarkúban áll ki az Operafesztivál közönsége elé. Franciás elegancia, játékosság, hullámzás érzésekben és ritmusban. Kétségünk sem maradt az est végére: az egykor annyira csodált és szeretett sanzonok ma is utazásra csábítanak lélekben, vagy pusztán csak gyönyörködtetnek.
On
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 14:06
Pénteken, 18 órától a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncgáláját élvezhette az operafesztivál közönsége, a Szent István téren.
Utoljára módosítva
2019. június 25. kedd 20:08
10. alkalommal rendezték meg idén a Dunán innen, Tiszán túl című Kárpát-medencei ifjúsági, népművészeti tehetségkutató versenyt. A programban több mint 3200 gyermek vett részt. A szakértő zsűri által népzene, néptánc, népmese és népdal kategóriában kiválasztott legjobb produkciók szombaton mérettettek meg, a Művészetek Házában tartott döntőn.
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 12:25
A Filharmónia Muzsikáló Udvar programja már több tízéves múltra tekint vissza Miskolcon. Eddig is belvárosi terek – a Csodamalom Bábszínház szabadtéri színpada és a Miskolci Galéria belső udvara – adott otthont ezeknek a szabadtéri koncerteknek, idén azonban – egyetlen előadás kivételével – templomkertekben, templomudvarokban csendülnek fel ezek a nyáresti könnyűzenék.
Utoljára módosítva
2019. június 22. szombat 08:04
A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni sikerdarabja, a Parasztbecsület került színre – a fesztivál hagyományaihoz hűen formabontó helyszínen, miskolci épületek és terek természetes díszletei között – a Kálvária-dombon, péntek este. A látványos szabadtéri operaelőadás újra bizonyságát adta a zene közösségteremtő erejének.
Utoljára módosítva
2019. június 21. péntek 14:03
Az első magyar borról szóló mozifilm, a Folyékony arany a CineFesten debütál és versenyez!
Utoljára módosítva
2019. június 21. péntek 13:10
Az Ezrek operája beavató előadása, fiatal kortárs zeneszerzők koncertje és A kékszakállú herceg vára – ezek voltak műsoron szerdán, amikor szintén megteltek a széksorok, mint eddig mindegyik napján a Bartók Plusz Operafesztiválnak.

Programok

-
Uránia-terem
-
Inkubátorház (Andrássy 96.)
-
Tudomány és Technika Háza
-
Miskolci Nemzeti Színház