Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 18:18
Idén nyáron visszatér a pandémia miatt tavaly elhalasztott Horizont Fesztivál. A Miskolci Balett meghívására augusztus 24-28. között a városba érkeznek a táncvilág legizgalmasabb produkciói.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 11:05
Makukát ropogtatva furikázzák fel Kakast az Avasra a Road Movie videoklipsorozat legújabb részében. A Bohemian Betyars hazatért Miskolcra, ahol megírták Borsod-Abaúj-Zemplén megye alternatív himnuszát, azon a nyelven, amit csak a borsodiak értenek. Debütál a Makuka, a Road Movie országjáró videóklip-sorozat tizenharmadik klipje.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 28. szerda 09:10
A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CineDocs szekciója idén is felejthetetlen dokumentumfilmekkel készül az egyre népszerűbb műfaj szerelmeseinek.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 25. vasárnap 13:38
A beszélgetés résztvevői felidézték, kinek mit jelentett a város egykori kultikus klubja a Győri kapuban. A programot a helyi civil szervezet, a Kapuzörgetők tagjai álmodták meg a Helynekembe.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 25. vasárnap 11:08
A Páholy 25 következő előadása kedden délután 5 órakor kezdődik a Thália-házban. Békési Gábor irodalomtörténész olyan, Miskolchoz kötődő írónőket is bemutat, akikről talán még nem is hallott a közönség.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 24. szombat 20:34
Két erdélyi származású, József Attila-díjas költő kötetét mutatták be pénteken az Irodalom a kertben programsorozatban. Böszörményi Zoltán Sóvárgás című kisregényében egy édesanyja után sóvárgó kislány vallomásáról olvashatunk, Varga Melinda Kifordított ég kötetében pedig válogatott és új szerelmes verseket írt.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. július 24. szombat 20:08
Ascher Tamás rendezésében ismét színpadra vitték egy nő államosításának szürreális történetét.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. július 24. szombat 12:25
Miskolcon pezsgő kulturális élet volt. Miskolcon pezsgő kulturális élet lesz. Két olyan mondat, amivel nehéz vitatkozni. Már csak azért is, mert a múlt (gyakran) értelmezés kérdése, a jövőérzékelés pedig meggyőződés vagy hit függvénye. Ezek között, két lábbal a jelenben áll a kulturális szervező, aki másképp látja az idősíkokat: a munkája a múltban kezdődik, és a jövőben kell kiteljesednie.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2021. július 24. szombat 12:14
Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotás is szerepel a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában. A szeptember 10. és 18. között megvalósuló rendezvényen a Börtönlevelek és a Félek, hogy elfeledem az arcod című alkotás is látható lesz.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2021. július 22. csütörtök 15:16
Július 23-án láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színházban a Vojáger című kortárs magyar színművet Keszég László rendezésében. Vinnai András darabja egy szerelmespárról, a kissé megkésett felnőtté válásukról szól, fanyar iróniával, groteszk elemekkel, bohózati fordulatokkal, mesebeli figurákkal.

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke