Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 11:08
Ismét a művészfilmeket ünnepeljük a 9. Mozinet Filmnapok alkalmával, az országos rendezvénysorozathoz Miskolcon a Művészetek Háza Béke Art moziterme csatlakozott. Az október 17-20 között tartó programon több premier előtti filmvetítésre is kedvező áron válthatnak jegyet a nézők.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 14. hétfő 10:45
Október 15-én, a Fehér Bot Napján különleges tárlatvezetésre készül Diósgyőr várának népe. Lehet majd tapintani, illatokat érezni és csodás dallamokat hallani - ezen keresztül megtapasztalni a középkor világát, egy palota mindennapjait. A vendégek között ezen a napon több látássérült is lesz, de várják a látókat is, akiknek figyelmét ezzel a programmal szeretnék ráirányítani az empátia és a segítség fontosságára.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 20:49
A Miskolci Galéria Alkotóházában tartottak egy grafikusműhelyt, aminek zárókiállítása a Rákóczi-házban volt. A megnyitón köszöntőt mondott Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.
Forrás
Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 13. vasárnap 08:18
Megérkezett Miskolcra, a Szent István térre Máté Bence lélegzetelállító természetfotó-kiállítása. November 3-áig ingyenesen megcsodálhatják a miskolciak 20 év munkáját 623 fotóban 330 négyzetméter üvegfelületen. – Mindig rácsodálkozom mennyire káprázatos az az élővilág, ami körülvesz minket. Ez valamilyen szinten egy narkotikum is, mert minél többet figyelem őket, minél többet tanulok, annál inkább rájövök, mennyi mindent nem tudok, és milyen pici porszemek vagyunk ebben a rendszerben – fogalmazott Máté Bence a megnyitón.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2019. október 12. szombat 13:32
Szombaton búcsúztatták a Szent István Bazilikában a nemrégiben elhunyt rendező-operatőrt, a Duna TV volt elnökét, Sára Sándort, akinek emlékére filmművészeti díjat alapít Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – közölte a tárca szombaton az MTI-vel.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 16:48
Szent Lukács napjához közeledve tizenötödik alkalommal tisztelegtek Miskolcon az orvosok, ápolók, szociális területen dolgozók és az egészségügy valamennyi dolgozója előtt. Az Éltető Lélek Alapítvány és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közös programja Szent Lukács életére és tetteire is felhívta a figyelmet, és előadást tartott Csókay András idegsebész is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 15:36
A Feketeszárú cseresznyét mutatják be október 11-én, pénteken este 7 órától a Kamaraszínházban. Szőcs Artur rendezte Hunyady színjátékát, amivel emléket állít a trianoni diktátum 100 éves évfordulójának a Miskolci Nemzeti Színház.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 15:57
Október 10-én két írónak ítélik oda a legtekintélyesebb irodalmi díjat, miután 2018-ban felfüggesztették az odaítélését egy botrány nyomán. A „Nobel-ügy” folytatása.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 19:42
Elkezdődött a 26. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó. Szerdán a zsoltáréneklő versennyel indult, csütörtökön pedig az első énekkarok mutatkoztak be a Belvárosi evangélikus templomban. A program pénteken délután 4 órától új helyszínen, az Avas-Déli református templomban folytatódik.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 09. szerda 18:18
„Magyarok a Selyemúton” – a Széchenyi-expedíció és Stein Aurél kutatásai Ázsia szívében címmel nyílt kiállítás a Miskolci Egyetemen, kedden. A Konfuciusz Intézet ezzel a különleges kulturális programmal ünnepelte meg a Miskolci Egyetem, valamint a magyar-kínai kapcsolatok hét évtizedes fejlődését. A kiállítás október 8-a és november 3-a között tekinthető meg a Miskolci Egyetem Főépületének földszintjén.

Programok

-
Művészetek Háza