Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
hirado.hu
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 16:37
A budapesti New York kávéházra hívta fel a figyelmet a CNN cikkében: „úgy fogja érezni magát, mintha a Sixtus-kápolna magyar megfelelőjébe érkezett volna.”
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 14:11
Sokan vallják: a karácsony az egész lakást betöltő gyermekkacajtól lesz igazán meghitt. Öröm az adventi készülődésben, amikor a fiatalok segítenek bejglit sütni, fát díszíteni, és bizony könnyezünk a büszkeségtől, amikor a templomban betlehemes játékot adnak elő. Nagycsaládosokat kérdeztünk arról, hogyan készülnek az ünnepre.
Forrás
K. I.
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 13:15
A kulturális tárgyú törvénymódosítás nem az első olyan eset a választás óta, ami húsbavágó változást, jelen esetben részben jogkörelvonást jelent az önkormányzatoknál – vélekedik Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 13:27
Újabb öt produkció jutott a Fölszállott a páva idei gyerekévadának második, péntek esti középdöntőjéből a döntőbe, a szabadkártya sorsáról a nézők dönthettek.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 13. péntek 19:54
A Karácsonyi Szépírás pályázat díjkiosztó gáláját tartották meg a Művészetek Házában. Az eredményhirdetésen húsz iskola diákjai, a több mint hatszáz beérkezett pályamű alkotói vettek részt. A rendezvény fővédnöke Csöbör Katalin országgyűlési képviselő volt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 14. szombat 13:02
A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója szerint a finanszírozásban nem történik nagy változás Miskolc esetében, sőt az valószínűleg előnyös lesz, hogy öt évre előre lehet tervezni. Ugyanakkor nem ért egyet azzal, hogy kizárólag fővárosi kulturális intézmények szerepelnek a nemzetstratégiai intézmények között.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. december 15. vasárnap 13:42
Köztudott, hogy karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi menüből a hal. Akár halászlé, akár rántott hal, akár halpaprikás formájában, de biztos, hogy megjelenik a magyar családok asztalán. Honnan ered a hagyomány, miért „kell” halat fogyasztanunk szenteste? Milyen halas fogással kápráztathatjuk el karácsonykor a családot?
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 13. péntek 12:02
Betegség miatt elmarad a december 13-ára, péntek délutánra tervezett Irodalmi fonó a Feledy-házban.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. december 13. péntek 14:39
Ezt nézzék, mennyien támogatják a Fölszállott a pávában vitézkedő miskolci kis táncosokat! Mi is megtehetjük majd péntek este, szavazatunkkal döntőbe repíthetjük a Prücsköket.
On
Forrás
hirado.hu/index.hu
Utoljára módosítva
2019. december 11. szerda 14:07
Az Országgyűlés elfogadta a színházak működését is érintő kulturális törvénycsomagot – közölte az M1 Híradója. A parlament 115 igen, 53 nem és 3 tartózkodó szavazattal hagyta jóvá a kormány javaslatát, amely állami, önkormányzati és közös fenntartású színházak létrejöttét teszi lehetővé. A törvény kimondja, hogy a kulturális intézmény működtetéséért a fenntartó a felelős.

Programok

-
Miskolc városában