Ugrás a tartalomra

Kultúra

Utoljára módosítva
2019. április 24. szerda 16:46
Idén második alkalommal szervezi meg a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány hatnapos bentlakásos musicaltáborát. Az alapítvány több éve bonyolít sikeres programokat Miskolcon, nevükhöz kötődik a Hangok Varázsa Tehetségkutató és a Musical és Miskolc Gálaest.
Utoljára módosítva
2019. április 24. szerda 10:15
Április 26-án egy különleges zeni csemegét lehet meghallgatni Miskolcon. Az East zenekar két tagja, Varga János és Király István zenésztársaikkal és Kézdy Luca hegedűssel kiegészülve koncertezik a Gárdonyi parkban 20 órától.
Utoljára módosítva
2019. április 23. kedd 17:00
Miskolc megújult Tourinform Irodája idén is „kitelepül” Lillafüredre, hogy a kisvonattal érkező turisták első kézből kapjanak hozzáértő tájékoztatást a Bükk lábánál fellelhető kincsekről.
Utoljára módosítva
2019. április 23. kedd 15:04
Szent György napi csetepatéval, sárkánytűzzel és csillaglessel ünneplik Szent György legendás alakját április 27-én a Diósgyőri várban. A Sárkányölő lovagok éjszakáján megidézik a végvári időket, s az is kiderül, hogy mi az a „cáigház”, ki volt a palota legveszedelmesebb „sárkánya”, és vajon mit tesz a várkapitány, ha már nyolc éve nem kap zsoldot.
Utoljára módosítva
2019. április 23. kedd 15:35
A Miskolci Nemzeti Színház április 23-ai Cyrano című előadása Harsányi Attila színművész betegsége miatt elmarad.
Utoljára módosítva
2019. április 23. kedd 12:20
Harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a tánc szerelmeseit a Miskolci Nemzeti Színházban. Az április 24-27. között zajló találkozóra a Miskolci Balett neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg idén is, akiknek színvonalas produkciói a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők egy sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.
Utoljára módosítva
2019. április 22. hétfő 19:50
Számos program várta a látogatókat a Diósgyőri várba. Hétfőn érkezett a Tardi Pávakör, akik felelevenítették a matyó hagyományokat és dalokat, bemutatták, milyen volt régen a locsolkodás.
Utoljára módosítva
2019. április 22. hétfő 15:03
Idén egybeesett a Föld napja a húsvéthétfővel. Ennek megfelelően mindkét ünnepet megtartották a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban a hét első napján.
Utoljára módosítva
2019. április 22. hétfő 10:48
A keresztény világ húsvétkor ünnepli Krisztus feltámadását, ez a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. Az ünnep magyar nyelvű elnevezése onnan ered, hogy ekkor ér véget a negyven napos böjt, a hústól való tartózkodás időszaka. Ezt a napot előzi meg két héttel farsang vasárnapja és követi ötven nap múlva pünkösd.
Utoljára módosítva
2019. április 21. vasárnap 20:30
Ő volt az az uralkodó, aki helyreállította a katolikus egyház egységét, és a Magyar Királyságot a műveltség tekintetében is Európa egyik nagyhatalmává tette. Harmadik alkalommal rendeztek tudományos konferenciát a várban.

Programok

-
Miskolci Nemzeti Színház
-
Művészetek Háza
-
II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
-