Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 12:18
A Bosszúállók: Végjáték kapta az év legjobb mozifilmje díjat a People's Choice Awards vasárnap Santa Monicában megrendezett ceremóniáján – írta meg a The Hollywood Reporter.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 16:35
Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak régen is a lakomák, bálok, vásárok. A Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban idén is színes programokkal várták a vendégeket.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 10. vasárnap 20:50
Borsodi Lakodalmas Napot tartottak Arnóton. A gálaműsorban bemutatkozó vőfélyek ízelítőt adtak a régi és az új hagyományokból is. Emellett néptáncbemutatók, játszóház és lakodalmas bál is várta az Arnótra érkezőket.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 11. hétfő 06:28
A Miskolc Dixieland Band, Gecse Attila lelkész és a Zemplén Táncegyüttes vehetett át Prima Díjat, Közönségdíjban pedig a Miskolc Steelers részesült szombat este, a Miskolci Nemzeti Színházban, a hagyományos Prima Gálán.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 09. szombat 13:13
A Tourinform Miskolc idei utolsó tematikus városnézésének témája a pénz volt.
Forrás
szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2019. november 09. szombat 11:23
A termalfurdo.hu összeállította a 10 legjobb magyar fürdő listáját.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 06. szerda 19:59
Egykori kollégák, barátok visszaemlékezéseit is olvashatjuk a Múltidéző – Emlékek és dokumentumok Velkey László, a Gyermekegészségügyi Központ alapítója iránti tisztelet jeléül című könyvben. A kötetet szerdán mutatták be a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi könyvtárban.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 07. csütörtök 10:55
Újra indult a közmédia Fölszállott a Páva című tehetségkutatója. A Szinvavölgyi Néptáncműhely pedig minden évben a legjobbak között van. Ezúttal a legkisebbek indultak és lettek elődöntősök.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. november 06. szerda 15:51
A tizenhat, magyar származású Nobel-díjas áll annak a tudománytörténeti kiállításnak a középpontjában, amit szerda délután nyitottak meg a megyei könyvtárban. Közel egytucat tabló mutatja be életüket, eredményeiket.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 06. szerda 02:08
Műszakváltás vagy rendszerváltás? Nem tudjuk, az 1980-as évek végén felmerült-e így valakiben is a kérdés, de a két kifejezés egymás mellé emelése jelképes. Az ezekben a hetekben zajló programsorozat viseli a címet, amely a három évtizeddel ezelőtti világot igyekszik megidézni - nem a politikai avagy társadalmi változásokat, hanem a kultúráét. Azon belül is célkeresztben az underground.

Programok

-