Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 18. szombat 08:09
Évekre visszanyúló szekció a Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon az „Otthonunk Miskolc”, amelynek deklarált célja az olyan filmek – és alkotóik – népszerűsítése, amelyek valahogyan a városhoz kötődnek.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 17. péntek 18:21
Már 15. alkalommal hirdetett a romákat központi témájává emelő filmek számára külön szekciót a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A program részeként bemutatták Surányi Z. András három dokumentumfilmjét, illetve pályázatot hirdettek feltörekvő alkotók számára: rövidfilmeken mutassanak meg egy szeletet a cigányságból.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 17. péntek 17:13
A Mágnás Miska, Szirmai Albert legsikeresebb operettje, nemzeti karakterünknek kedves témával foglalkozik: a gátlástalan elit kifigurázásával. Az előadás most Székely Kriszta rendezésében érkezik a miskolci színpadra, a szövegkönyvet az eredeti nyomán Závada Péter írta.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. szeptember 17. péntek 15:13
A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium végzős drámatagozatos diákjai készítettek egy előadást Para címmel, amit a Miskolci Csodamalom Bábszínházban mutatnak be.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. szeptember 16. csütörtök 18:30
Szeptember 18-án rendezi meg Zalaegerszegen a Formációs Táncok Magyar Bajnokságát a Magyar TáncSport Szakszövetség. A miskolci KÖDMÖN együttes két csapattal is indul a versenyen.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. szeptember 17. péntek 11:44
A színházak által állított 62 jelöltből mindössze hatot díjaztak idén, akik a legjobbak között is kimagasló eredményt nyújtottak korosztályukban.
Forrás
MTI
Utoljára módosítva
2021. szeptember 15. szerda 19:27
Elhunyt Póka Egon Máté Péter-díjas zenész. A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el.
On
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 15. szerda 14:02
Miskolc több testvérvárossal büszkélkedhet, azonban talán Aschaffenburggal a legszorosabb a kapcsolat. Az 1995-ben indult együttműködés előtt programsorozattal tisztelegnek a felek. Ennek nyitó eseménye volt szerdán a szimbolikus városi futás, vasárnap pedig – ha virtuálisan is – közösen ünnepel a két település.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 15. szerda 13:07
Euforikus volt az a rendezvény, amin fellépett több miskolci is. Ez pedig nem más volt, mint a sokakat foglalkoztató Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Vasárnap még a pápa is misét mutatott be a Hősök terén, ahol a színpadon kétezer kórista énekelt egyszerre.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. szeptember 16. csütörtök 22:15
„A valóságban is varázslatos hely az iskola, nem csak a Harry Potterben” – véli Zemlényi Attila költő, iskolaigazgató, akivel arról beszélgettünk, milyen gyakori témája az irodalomnak az oktatás.