Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 20. csütörtök 15:59
Az Alliance Francaise azért van itt Miskolcon, hogy összehozza a két kultúrát - írja közleményében az intézet.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 20. csütörtök 18:41
Az eredetileg tervezettnél tovább, egészen március 23-áig Miskolcon marad a Nők a lengyel-magyar történelemben című vándorkiállítás anyaga.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 21:08
Árnyjátékok címmel nyílt művészeti kiállítás szerdán Miskolc polgármesteri hivatalának díszaulájában. Az alkotó, dr. Reinecker Szandra festményei a pop art világába kalauzolnak minket.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 19. szerda 10:23
Operaünnepre készül a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál: a karrierjének ötvenedik évfordulóját idén ünneplő sztár, José Carreras hangversenyére.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 16:39
Február 13-15. között Beregszász művészetét és kultúráját ismerhette meg a miskolci közönség a Határtalan Napok rendezvénysorozaton. Az idei programok különlegessége volt, hogy a színház, a zene, a képzőművészet és irodalom mellett most a film és a tánc műfaja is képviseltette magát!
Forrás
Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2020. február 17. hétfő 13:59
A kárpátaljai festészet legfrissebb remekeivel nyitott a Határtalan napok. A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület legfőbb célja, hogy megismertesse a miskolci közönséggel a határon túli magyarság művészeti életét. A Határtalan napok idei programsorozatának vendége Beregszász művészközössége.
On
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 16. vasárnap 17:50
Drozsnyik István képzőművész felajánlással kereste meg Varga Andrea alpolgármestert: turisztikai látványosságként betekintést nyújt saját műtermébe és kertjébe, ahol több mint hetven, vasból készült műalkotás található 1400 négyzetméteren.
Forrás
Nagy Attila történész
Utoljára módosítva
2020. február 16. vasárnap 14:46
Amikor egy-egy bevásárlókörút alkalmával betértem a Batóról elnevezett üzletházba, sokáig azt hittem, hogy annak névadója, tulajdonosa, üzemeltetője lehet. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy névösszevonásból eredő mozaikszóval van dolgom, de arra sosem gondoltam volna, hogy az elnevezés egy olyan férfit takar, akinek a ma álló épülethez vajmi kevés köze van. Bár ha a Bató családot körülvevő legendákat vesszük alapul, ez a kijelentés nem feltétlenül állja meg a helyét.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 15. szombat 17:11
Hét év után visszatér szülővárosába, Miskolcra a Kocsonyafesztivál. Idén február 14-től 16-ig, három napon át újra minden a kocsonyáról és az abban pislogó békáról szól majd a főutcán és környékén, felelevenítve a ma már szerte az országban jól ismert miskolci legendát. A hazatérő fesztiválról Veres Pál polgármestert kérdeztük.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 15. szombat 12:00
Az énekesnőről nemrég készült ez a fotó. Úgy tűnik, tovább karcsúsodott.

Programok