Ugrás a tartalomra

Kultúra

Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 15:21
A himnusz írója hivatali ügyben járt Miskolcon 190 évvel ezelőtt. Azonban azt, hogy melyik épületben szállt meg, két évszázad távlata burkolja.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 21:04
A magyar kultúra napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de már hosszú évek óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán érezhetünk magunkénak. A jelenlegi helyzetben nincs lehetőség arra, hogy együtt ünnepeljünk, ezért a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. egy kis videóval hívja fel a figyelmet arra, hogy a kulturális értékeket mi magunk tartjuk fenn és adjuk tovább generációról-generációra.
On
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 20:20
A tárlat a tradicionális bodnármesterség világába kalauzol, egyelőre online formában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 15:37
Az első ünnepség 1989. január 22-én volt. A miskolci táblát 1997-ben állították a Széchenyi utca 38. szám alatt. Évtizedek óta emlékeznek meg tehát a Kölcsey-emléktábla előtt a magyar kultúra napjáról. Az idei év sem maradt ki a koszorúzások sorából.
Forrás
Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 14:10
Gulyás Andrea Katalin nyerte idén a Mazsaroff-díjat.
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:00
Miskolc önkormányzata irodalmi pályázatot hirdet „Az én történetem” címmel a magyar kultúra napja alkalmából. Nevezni három korcsoportban, hét témakörben lehet.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 12:57
Zenésztársa hiszi: már egy égi zenekart vezet a napokban rövid, súlyos betegség után elhunyt Bakondi Csaba. A legendás Kabinet Rt. és Hétfői Hírek énekes-gitárosával, fényképésszel a hozzá közel állók egy tisztaszívű, mindig vidám barátot veszítettek el.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:25
A magyar kultúra napján Kölcsey Himnuszának születését ünnepeljük. De kultúránk nemcsak az irodalomból és annak megzenésítéséből áll. Számos terület tartozik hozzá, amiknek száma a történelem során változott. Gyulai Évát, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézetének tanszékvezetőjét, egyetemi docensét kérdeztük.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:27
Mindenki fontosnak tartja a kultúrát, s mikor nem járhat programokra, és így nem kaphat erőt a kultúrából, igazán csak akkor érzi hiányát. Néhány miskolci diák véleménye azonban, hogy a kultúrát magunkhoz vehetjük még most, a pandémia idején is.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 22. péntek 12:23
Vannak hagyományos ünnepeink, amiket szinte csak az oktatási intézményekben tartanak meg a diákoknak. Hogyan lehet megemlékezni idén, a pandémia idején a magyar kultúra napjáról, vagyis Kölcsey Himnuszának keletkezéséről.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!