Ugrás a tartalomra

Városinfó

Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 23. vasárnap 18:55
Szombaton zárult a programsorozat, amely során bemutatkozott a részvételi pontok hálózata. Tagjai lehetőséget, helyszínt és szakmai támogatást biztosítanak a közösségek, illetve az állampolgárok számára, hogy ötleteik, véleményük hatékonyabban eljusson a döntéshozók elé.
On
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 23. vasárnap 20:19
Hejőcsabán egy református és egy római katolikus templom van - régi és új felvételünkön ez utóbbi látható.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2022. január 23. vasárnap 17:40
„Nyitott vagyok a beszélgetésekre, elfogadnak és szeretnek” – fogalmazott Dolycsákné Broczkó Noémi szociális gondozó, aki bizalmi kapcsolatot ápol ellátottjaival. Új cikksorozatunkban városunk "hétköznapi hőseit" mutatjuk be, akik munkájukkal sokat tesznek környezetükért, ezáltal is Miskolcot szolgálva.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 23. vasárnap 12:14
A Herman Ottó Múzeum kezelésébe kerül és teljesen megújul az egykori Lézerpont, ahol néprajzi tematikai tárlatokat rendeznek be, és a néhai Barna György népviselet-gyűjteményét is bemutatják majd.
Forrás
Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. január 23. vasárnap 09:08
Több mint két évtizede dolgozik a városi könyvtárhálózatban Varga Gábor, aki év elejétől igazgatóként irányítja a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárat.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 22. szombat 18:35
Az – elsősorban – a Jókai városrész részvételi pontjaként működő PONTközPONT a Weidlich udvarban található közösségi térben tartotta meg bemutatkozó délutánját. A vendégek – egyebek mellett – megismerhték a tér kisközösségeit és a részvételi demokráciáról diskuráltak.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 22. szombat 16:03
Januárban "téli álomra vonul" a Miskolctapolca Barlangfürdő és Barlang Aquaterápia – legalábbis mint fürdő. Ugyanis – míg az ilyenkor esedékes karbantartási munkálatok folyamatban vannak – a január 21. és 23. közötti hétvégén szárazlábas túrára invitálták az üzemeltetők a látogatókat.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 18:21
A Célpont Közösségi Tér vállalta magára a feladatot, hogy felerősítse és közvetítse az állampolgárok részvételi szándékát az önkormányzat felé. Részvételi pontként történő bemutatkozásuk során az is kiderült, hogy a városrész közösségeivel már aktív kapcsolatot alakítottak ki.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 21. péntek 11:19
Emelkedik a dolgozók bére, a mértékének azonban határt szabnak a kormányzati elvonások, amelyek Miskolc önkormányzatát érintik. Erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Szilágyi Szabolcs.
Forrás
Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 20. csütörtök 16:04
A Győri kapu Kapuzörgető-közössége – és mások – számára is nyílt részvételi pont a részvételi koncepció elfogadásával. Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület által működtetett Civil Központ Iroda a következő „híd” a Városháza és az állampolgárok között, amelyet megismerhetünk.

Programok

-
-
Miskolc és környéke