Ugrás a tartalomra

Generációk szórakoztak együtt Bükkszentlászlón

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 19. hétfő 09:43
Már a hatodik Családi napot tartották Bükkszentlászlón szombaton. Újdonságok mindig vannak: idén birtokba vehették a rendezvény legkisebb résztvevői a pár hete elkészült játszóteret, amire a terület lakói már régóta vágytak.
Képgaléria! Fotó: Végh Csaba

Ünnepi köszöntőt Alakszai Zoltán mondott. – Bükkszentlászló Miskolc egyik, ha nem éppen a legszebb településrésze. Én azt gondolom, hogy Miskolcot az ezen a rendezvényen is megjelenő és hasonló közösségek tették és teszik a jövőben is naggyá. Itt azt tapasztalom, hogy szeretet és jókedv jellemzi az embereket. Szeretném, ha a jövőben is megmaradna ez a derű az emberek arcán és a jövőben is erősödne ez a közösség. Mi, képviselő asszonnyal mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez a településrész Miskolchoz hasonlóan fejlődjön – mondta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, aki hozzátette, tudja, hogy Bükkszentlászlót az időjárás sokszor „megtépázza”. – Fekvéséből adódóan ez teljesen természetes, mi azonban felvesszük a harcot a magunk eszközeivel, így a legutóbbi esőzések okozta károk elhárításáért is megteszünk mindent – mondta Alakszai Zoltán, aki hozzátette, bízik abban is, hogy tudnak tenni a megelőzésért is.

Gazdusné Pankucsi Katalin elmondta, 2014 augusztusában rendezték meg először a családi napot Bükkszentlászlón. – A helyi lakosok minden évben nagyon várják már ezt a rendezvényt. Itt vannak a nagyszülők, a szülők és a gyerekek, mindhárom generációnak egy lehetőség az együtt-töltött minőségi időre, ahol külön-külön programokon is részt vehetnek. A gyerekeket ugrálóvár és lovaglás várja, de van itt kocsifogat és színpadi előadások is. Az idei eseményre Eperjesi Erikát, a Miskolci Nemzeti Színház művészét és a Miskolci Illés Emlékzenekart hívtuk meg.

Erre az évre elkészült a játszótér, amit birtokba vettek a gyerekek. A képviselő elmondta, a több mint ötszáz fős Bükkszentlászló lakóinak régi vágyuk volt, hogy délutánonként eljárhassanak ide. Gazdusné Pankucsi Katalin képviselői keretéből két és félmillió forintot adott a játszótér kialakítására.

Jenei Sándor tősgyökeres bükkszentlászlói lakos, itt is született, a rendezvényen most először vett részt. – Mintegy harminc fős brigáddal érkeztem, hogy közösen főzzünk az első helyért. Készültünk erre a programra, mert előző években is láttuk már, milyen jól érzik itt magukat az emberek. Szerintem kiváló csapatösszetartó mulatság ez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!