Ugrás a tartalomra

Hárman egy ellen - a rendészek még a helyszínen elfogták a garázdákat

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 24. kedd 10:42
A rendészeknek garázdaságok mellett falopás és ittas vezetés miatt is intézkedniük kellett múlt hétvégén, egy szabadnapos társuk pedig egy körözött személy elfogásában segített.  

Sok munkát adott a hétvége a miskolci önkormányzati rendészeknek, akik három nap alatt öt kiemelkedő eseményben intézkedtek. Az öt eset a város különböző pontjain történt, a belváros éppúgy helyszín volt, mint az Újgyőri főtér, a Csermőkei út, vagy a Bábonyi-bérc. A Centrumnál hárman támadtak meg férfit, ezt az esetet a térfigyelő kamera is rögzítette – mondta el a Miskolc Televízió Híradójának Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) vezetője. 

- Kollégáim a sértett közreműködésével azonnal az elkövetők nyomába indultak. Két személyt még a helyszín közelében a harmadikat pedig a térfigyelő kamera képeinek segítségével a Búza téren fogták el a rendészek – kezdte a rendészet igazgatója.

A másik garázdaság hasonlóan forgalmas helyen, az Újgyőri főtéren történt, ahol hárman támadtak egy nőre. „Egyikük hasba rúgta, majd mellbe rúgta a sértett hölgyet, ezt követően pedig egy másik személyt a nála lévő körömvágó ollóval arcon szúrt. Ezt a kollégáim észlelték, elfogták a cselekmény elkövetőjét. Sajnos itt bilincselést is kellett alkalmazni, hiszen annyira agresszív magatartást tanúsított, hogy a kollégáim testi épsége is veszélybe kerülhetett volna, illetve fenn állt a menekülés, szökés veszélye is” –részletezte Vincze Csaba.

Még mindig a múlt hétvége, de a helyszín már a Csermőkei út, ahol a rendészet járőrei egy árokba fordult járművet vettek észre, a sofőr a jármű mellett várakozott. „Munkatársaim elmondása szerint az illető szemmel láthatóan bódult állapotban volt, zavartan viselkedett. Emiatt a rendészek rendőri intézkedést kértek, ahogyan természetesen a feljebb említett két esetben is hasonlóan jártak el.”

A MIÖR egyik szabadnapos munkatársa mindeközben egy országos körözés alatt álló személy elfogásában működött közre. - Miután felismerte a személyt, jelezte ezt a térfigyelő-központban szolgálatot teljesítő kollégák felé, ezután éppen itt a rendészet székházának közelében sikerült elfogni az illetőt és a rendőrök számára előállítani – tette hozzá a MIÖR első embere.

Végül, de nem utolsó sorban egy falopás is jutott még a múlthétvégére. „A Bábonyi-bérc egyik fás-bokros területén érzékeltek mozgást a kamerák képeit ellenőrző rendészek, később már egy fűrészkeret mozgása is kivehető volt. Munkatársaikat azonnal a helyszínre irányították, akik tetten is érték az elkövetőket – mondta Vincze Csaba, aki hozzátette a rendőrség mindegyik esetben eljárást indított.

- A garázdaság és a súlyos testi sértés az büntetőeljárást,az ittas vagy kábult állapotban történő járművezetés az elfogyasztott anyagmennyiségétől függően büntető vagy szabálysértési eljárást von maga után. A falopás ügyében vélelmezhetően szabálysértési eljárás indult, a körözött személyt pedig természetesen a jól megérdemelt helyére szállították a rendőrök – zárta. 

További hírek

Olvasnivaló