Ugrás a tartalomra

A hatodik légiós: Mathieu Tousignant

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. június 10. hétfő 12:53
Jelentős AHL és DEL2 tapasztalattal rendelkező kanadai csatárral erősített a DVTK Jegesmedvék.

Mathieu Tousignant Németországból érkezik Miskolcra, ahol az előző évadban 62 ponttal segítette a bajnoki döntőig menetelő Löwen Frankfurtot. A 29 esztendős, ponterős támadó Marcel Rodman csapatának hatodik légiós játékosa.

A 2017/2018-as évadot a svéd másodosztályban töltötte és 15 gólt, valamint 15 gólpasszt jegyezhettünk fel a neve mellé. Ezt követően visszatért Németországba és eddigi pályafutása legjobb szezonját produkálta a Löwen Frankfurt együttesében: 48 alapszakasz meccsen 50 pontot szerzett, majd a rájátszásban ehhez hozzátett 6 gólt és 6 asszisztot és egészen a bajnoki döntőig jutott csapatával.

Forrás: dvtk.eu

Elmondása szerint mindig tele van energiával a pályán, és azon kívül is. – Tipikusan az a játékos vagyok, aki beférkőzik az ellenfél bőre alá; szeretek kellemetlen perceket okozni a riválisoknak – nyilatkozta a DVTK hivatalos honlapjának Mathieu Tousignant. – A hoki az én szenvedélyem, nagy érzelemmel játszom, de ez jellemez a magánéletben is. Alig várom már, hogy Magyarországra érkezzek, alig várom, hogy kipróbálhassam a Barlangfürdőt és a magyar ételeket. A barátim azt mondták, hogy remek a csapat, és hogy a magyar játékosok is nagyszerűek, akik kiváló közösséget alkotnak, melyből nem zárják ki a légiós játékosokat sem. A Tipsport Liga egy új kihívás lesz számomra, szeretnék itt is jól teljesíteni és minél szebb sikereket elérni a csapattal. A szurkolóknak azt üzenem, hogy rendkívül izgatott vagyok, hogy Magyarországon, Miskolcon játszhatok egy ilyen nagyszerű közönség előtt. Alig várom, hogy minél több emberrel megismerkedhessek, nagyszerű szezonunk lesz, amiben sok örömüket fogják lelni.

Marcel Rodman vezetőedző szerint Mathieu egy olyan játékos, aki minden meccsen a teljesítménye 100 százalékát nyújtja. – Remek karakterű csatár, aki ellen kifejezetten nehéz játszani. Nagyon hatékony az ellenfél kapujánál és a korongbedobásoknál. Ő egy újabb támadó, aki rengeteg energiát hoz a csapatba, valamint a személyiségének köszönhetően a csapat identitására is nagy hatással lesz – fogalmazott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!