Ugrás a tartalomra

Húsz éve segítenek

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 31. csütörtök 15:13
Húsz éve segít a hátrányos helyzetű településen élőknek a Recik Alapítvány. A regionális szervezet egyik fontos feladata, hogy segítsen a hátrányos helyzetűeknek a munka világába lépni, és közösségformáló programokkal aktivizálni a régió településeit.

Nem könnyű elhelyezkedni, és az sem mindegy, hol vállal munkát az ember. Norbert Bőcsön él, elsősorban ott szeretne munkába állni. Az érettségije még nincs meg. Céljai eléréséért a Recik segítségét kérte.

– Egy munkatanácsadó segített, ma lépett velem kapcsolatba. Arról beszéltünk, hogy milyen jövőképet tudunk majd felépíteni. Szakmát tanulnék, de egyszer majd pszichológus szeretnék lenni – mondta Bubenkó Norbert.

A Regionális Civil Központ (Recik) Alapítvány a tanulásban csak tanácsokkal tud segíteni, de a munkaerőpiacra lépésben már fontos szerepet kap a mentor. Dolgoznak az alapítvány központjában is. A Reciknél kezdetben a civilek támogatása volt a legfőbb cél, de az elmúlt húsz évben kibővült a szolgáltatási kínálat. Nem képzésekkel foglalkoznak, sokkal inkább olyan készségfejlesztéssel, ami a munka világába vezet. Új módszert is kidolgoztak.

Szendrák Dóra ügyvezető a Miskolc Televízió érdeklődésére elmondta, innovációs kísérleti programjukban felmérik a munkavállaló kompetenciáit, személyiségjegyeit. A kézügyességet ugyanúgy vizsgálják, ahogy nézik például a pontosságot, a munkafegyelmet, a reakciósebességet.

Mindezekből készül egy kompetencia-térkép, és így a mentor speciális segítséget tud nyújtani a fejlődésben. A regionális civil alapítványnál csaknem százan dolgoznak. A munkaszerzés mellett településeken közösségépítő programokkal is jelen vannak.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!