Ugrás a tartalomra

"Igyekeznünk kell optimistának maradnunk"

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 18. vasárnap 14:49
A Creative Region gazdasági régió meghatározó városává válását és a Green City-koncepció továbbvitelét emeli ki az elmúlt év sikerei közül Kopcsó Gábor független önkormányzati képviselő, aki a járványhelyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: egymásra vigyázva, egymást segítve túllendülni ezen az időszakon.

Független képviselőként nagy várakozással tekintettem városunk, Miskolc elmúlt évére – kezdte Kopcsó Gábor.
„Utólag visszanézve - sajnos - ma azt állapíthatjuk meg, hogy a város fejlődése, többek között a példátlan járványhelyzet okozta gazdasági visszaesés miatt egyelőre nem tudott új lendületet venni. Komoly eredménynek tartom viszont, hogy Miskolc a kezdetben 4, ma már 6 megyét magában foglaló Creative Region, az új gazdaságfejlesztési régió egyik meghatározó városa lehet. Ehhez azonban összefogásra, közös munkára van szükség Miskolc és a miskolciak érdekében. Bízom benne, hogy az a konstruktív, együttműködő szemlélet, amelyet az elmúlt évben képviselni igyekeztem, teret kap majd a programok részletes kidolgozása során is – hangoztatta a független önkormányzati képviselő.

Szintén jelentős előrelépésként értékelhető – fűzte hozzá – az elmúlt évben a város jövőbeni céljainak definiálása, melyekben az látható, hogy a város igyekszik továbbvinni a Green City-koncepciót, és a környezettudatosságot a gazdaságban is erősíteni kívánja. - Ezek mellett viszont aggasztó eredménye az elmúlt évnek, hogy a város gazdasága forráshiányos, és jelenleg nem látható a világos megoldás a pénzügyi problémák rendezésére. Szomorú - és szintén a járványhelyzetnek tudható be - hogy a városunk pezsgő kulturális élete drasztikusan visszaesett, sajnos számos nagy múltú rendezvény, fesztivál is elmaradt az idei évben – tette hozzá.

Kiemelte, ebben a mindenki számára rendkívül nehéz s terhelt esztendőben is „igyekeznünk kell optimistának maradnunk, tétlenségre ítéltetésünket a jövő tervezésére, hasznos, eddig talán mellőzött, építő tevékenységekre fordítanunk, s egymásra vigyázva, egymást segítve túllendülni ezen a valamennyiünket komoly próbatételek elé állító időszakon.” - Remélem, hogy egy év múlva, a következő évértékelőben, már külső hatásoktól, globális válságoktól mentes körülmények között jobban megítélhető lesz Miskolc éves teljesítménye – zárta gondolatait Kopcsó Gábor.

Simon Gábor frakcióvezető értékelőjét itt lehet elolvasni, Szopkó Tibor önkormányzati képviselőét pedig itt

További hírek

Olvasnivaló