Ugrás a tartalomra

Kisokos: tudnivalók, mielőtt parkolóbérletet váltana

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 05. kedd 15:14
A bizonytalan helyzet miatt a kizárólag 30 napos bérlet váltását javasolják a városgazda által üzemeltetett mélygarázsokba.

A koronavírus miatti veszélyhelyzet újbóli kihirdetése ismét felülírta a megszokott parkolási rendet: ennek szabályait – mint a közterületeken ingyenesen történő felszíni parkolást – kormányrendeletekben rögzítették. A díjmentesség november 23-tól az intézkedés visszavonásáig tart. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni, fizetős várakozási területek mellett a Régiposta utcai parkolóházban is díjmentes a parkolás.

Az egyéb, városgazda által üzemeltetett létesítmények (Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsok) használata 19:00 - 07:00 óra között díjmentes, ezen az időszakon kívül viszont az általános rend szerint történik a díjfizetés. Azok számára, akik ezekbe a létesítményekbe szeretnének parkoló bérletet vásárolni a városgazda a következő tanácsokat és információkat kínálja:

Mélygarázs bérlet váltására vonatkozó információk:

A járványügyi helyzetre és a parkolási rendelkezések bizonytalanságára tekintettel a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett mélygarázsokban kizárólag 30 napos bérlet váltását javasoljuk.

A bérletvásárlók terheit könnyítve az online vásárláskor kollégáink a kártya aktiválását a bérlet összegének beérkezését követően elvégzik. Kizárólag új kártya váltása esetén szükséges a személyes aktiválás.

Hogyan teheti meg:

•    Bérletváltási igényét az ugyfelszolgalat.parkolas@varosgazda.hu e-mail címen jelezze, a bérlet érvényesség kezdő időpontjának megjelölésével. 
•    Kollégáink a megadott névre, címre átutalásos számlát állítanak ki, amely válaszüzenetben (e-mailben) elektronikusan megküldésre kerül. 
•    A számla átutalással történő rendezését követően a bérlet aktiválásra kerül, amelynek megtörténtéről elektronikus úton, vagy sms útján értesítjük Önöket. 
•    A számla fizikai átvételről későbbiekben elektronikus úton nyújtunk tájékoztatást.
A 2020. április 5. napjáig megváltott éves kombinált bérlethez tartozó beléptetőkártyákkal a mélygarázsok 2021. február 10. napjáig használhatóak.

Felszíni parkolásra vonatkozó információk

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján, 2020. november 4-től - a veszélyhelyzet fennállásáig - a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni, fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás. Ebből adódóan nem értékesítjük a 2021. évre vonatkozó felszíni (zónás és kombinált) és Régiposta utcai parkolóházba érvényes parkolási bérleteket. Ennek időpontjáról a későbbiekben adunk ki tájékoztatást.


 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!