Ugrás a tartalomra

Labdarúgó utánpótlás-bázis az MVSC-sporttelepen

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 05. szombat 00:41
A Miskolc Sport Nonprofit Kft. égisze alatt az utánpótlás képviselőitől a felnőttekig mintegy 130 labdarúgó gyakorolja hazánk legnépszerűbb sportágát, a labdarúgást. A tréningek és mérkőzések zömének az MVSC-sporttelep ad otthont.

Mint ismeretes, a Miskolc Sport Nonprofit Kft. – amely az önkormányzat és az egyetem mellett az MVSC-t is alapítói között tudhatja – 2019 júliustól átvette az MVSC labdarúgó szakosztályának működtetésével kapcsolatos feladatokat azzal a céllal, hogy elősegítse a további fejlődést mind létszámban, mind az utánpótlás-nevelés színvonalában. A bázist a nemrégiben felújított Csokonai utcai MVSC-sporttelep jelenti, mely az edzések nagy többségének és a hazai bajnoki mérkőzéseknek is otthont ad.

Az utánpótlás-nevelés terén jelentős előre lépésként könyvelhető el a Mészöly Focisulival megkötött szakmai együttműködés, melynek köszönhetően a fiatalok az eddiginél is nagyobb figyelmet, odafigyelést és egyéni képzést kapnak.

A felnőtt csapat ettől a szezontól kezdve, osztályt lépve, már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú bajnokságban szerepel, MVSC-Miskolc néven. Szépen menetelnek, a magasabb osztályban jelenleg 7 mérkőzés után a tabella 3. helyét foglalják el. A Bogács Thermálfürdő, a Bőcsi KSC, a Mezőkövesdi Zsóri FC II. és a  Gönc legyőzése mellett a zöld fehérek megosztoztak a pontokon az Edelényi FC-vel és a Bánhorvátival (KBSC), míg a Cigánd SE ellenében vereséget szenvedtek.

A Magyar Kupa Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-3. fordulóját sikerrel vette a Pachinger János vezette csapat. Először az Encsi VSC (2-1), majd büntetőkkel (5-4) a Karcsai LSE ellen nyertek a miskolciak, végül pedig a Cigánd SE-nél bizonyultak jobbnak (4-1), mellyel feljutottak az országos főtáblára.

A főtábla 1. fordulójának a tétje a legjobb 64 közé kerülés volt, amelyet győzelemmel lehetett kivívni. Nos az MVSC-Miskolc a Pest megyei I. osztályban szereplő Maglódi TC otthonában lépett pályára és 6-0 arányú vereséget szenvedett. – A sokkal rutinosabb hazai csapat az első félidőben jó értelemben vett agresszív játékával hamar eldöntötte a mérkőzést, ami párosult azzal, hogy volt néhány gyenge egyéni teljesítményünk – értékelt Pachinger János.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!