Ugrás a tartalomra

Magabiztos győzelemmel zártak a Macik

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 08. vasárnap 16:23
Magabiztos győzelemmel zárta a felkészülési időszakot a DVTK Jegesmedvék. Marcel Rodman csapata a HK Dukla Michalovce elleni mérkőzésen végig fölényben játszva négy góllal győzte le ellenfelét. DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Michalovce 5-1.
Mocsári László képgalériája

Ismét szépszámú közönség gyűlt össze, hogy megnézze a DVTK Jegesmedvék utolsó felkészülési mérkőzését, ami nagy tempóban és sok kapuralövéssel kezdődött. A csapatok sokat korcsolyáztak és rendre odaértek az ellenfél kapuja elé, de Rajna és Trencan is magabiztosan védett. A 12. percben megszületett az első kiállítás, Hopkovic szabálytalankodott a védekező harmadában, amiért két perces büntetést kapott. Az öt a négy elleni játék során Jesse Dudás nagyszerűen látta meg az üresen álló Beauvillier-t, aki nem hibázott és megszerezte a vezető találatot (1-0). Nem tartott sokáig az előny, ugyanis egy perc sem telt el az első gól után, amikor Chalupa kapta meg a korongot a semleges harmadban, a védők között betört, majd Rajna lába között a hálóba lőtt (1-1). 

A második harmadot ismét támadó szellemben kezdte meg Marcel Rodman csapata és szűk négy perc alatt sikerült is megszerezni az újabb vezető találatot. David Rodman két remek csel után passzolt a kapu elé érkező Rossnak, aki közelről a kapuba juttatta a korongot (2-1). Ezt követően több kihasználatlan emberelőnyt is láthattunk, hazai oldalról Vojtkó, vendég oldalról Chalupa ült a büntetőpadra, majd a 33. percben kettős emberelőnyhöz jutott a nagymihályi együttes. Előbb Dudás, majd Beauvillier jutott a kiállítás sorása, így több mint egy perces kettős hátrányt kellett kivédekezni, ami elsősorban Magosi és Vas remek védekezésének köszönhetően sikerült is. A harmad utolsó perceiben tovább folytatódott a gyors játék, kevés játékmegszakítással, de igazán komoly gólszerzési lehetőség már nem alakult ki. 50 másodperccel a dudaszó előtt Jesse Dudás kapáslövése találta el Trencan kapus fejvédőjét, aki a jégen maradt, de szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. 

A záró játékrészben is Trencan kapujánál zajlottak az események, Tousignant remekül visszatett korongjából pedig Galanisz megszerezte a harmadik hazai találatot (3-1). Ezt követően mind a négy hazai sor dolgozott ki veszélyes helyzetet, idő kérdése volt, hogy mikor nő tovább a különbség. Erre az 53. percig kellett várni, amikor Magosi éles szögből leadott lövése talált utat a kapuba (4-1). A végeredményt Mathieu Tousignant állította be, aki egy kettő az egy elleni támadás során váltotta gólra David Rodman okos passzát (5-1). A maradék bő három percben már nem esett újabb gól, a rendes játékidő utáni büntetőpárbajban viszont Ritó és Beauvillier is eredményes volt, így a játéknak ebben az elemében is jobbnak bizonyult Marcel Rodman csapata. A DVTK Jegesmedvék magabiztos győzelemmel zárta az előszezont, szeptember 13-án pedig a HKM Zvolen elleni hazai mérkőzéssel megkezdi a Tipsport Liga 2019/2020-as bajnoki szezonját. 

Felkészülési mérkőzés

2019. szeptember 6. 18:00

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Ingema Michalovce 5-1 (1-1,1-0,3-0)

Miskolci Jégcsarnok, játékvezetők: Salánki Attila, Juhász Gábor, Mokrai Ádám, Vincze Dániel

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Rodman, Tousignant, Beach - Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi - Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison - Láda, Lövei, Ritó, Részegh, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman

HK Dukla Ingema Michalovce: Trencan (Surák) - Vorobyov, Fereta, Mesáros, Galambos, Borov - Hancák, Zekucia, Safaraleyev, Linet, Gilák, Hopkovic, Novicky - Chalupa, Toma, Hamrácel - Bdzoch, Farkas, Vezetőedző: Miroslav Chudy

1-0 12:13 Beauvillier (Dudás, Vandane)
1-1 12:59 Vorobyov
2-1 23:03 Ross (Rodman)
3-1 41:20 Galanisz (Tousignant, Rodman)
4-1 52:03 Magosi (Gőz)
5-1 56:47 Tousignant (Rodman)

Érétkelés

Marcel Rodman: Örülök, hogy végre 60 percen keresztül kiegyensúlyozottan, a taktikát betartva játszottunk. Talán ez volt az első olyan meccsünk, amivel elégedett lehetek, hiszen ma mindenki odatette magát és fegyelmezett volt. Mindenki, aki jégre lépett bizonyítani akart, ennek pedig meg lett az eredménye. Persze egyéni hibák voltak, de ezeket lelkesedéssel, korcsolyázással és akarattal ellensúlyoztuk. Bíztató, hogy folyamatosan fejlődik a csapat és egyre jobban összeérik. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, holnap egy pihenőnap következik, majd folytatjuk a felkészülést a pénteki hazai nyitómeccsre. A szerdai és csütörtöki edzés már csak a rendszer tökéletesítéséről fog szólni, mert az a célunk, hogy frissen, teljes erőbedobással kezdjük meg a Zvolen elleni meccset. Még sok videózás, elemzés és edzés vár ránk, de a mai meccsből kiindulva bizakodóan várhatjuk a bajnoki rajtot.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!