Ugrás a tartalomra

Megújult mozitermek fogadják a Cinefest látogatóit

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 10. kedd 16:01
Több mint 230 millió forintból újult meg a Művészetek Háza és a Csodamalom Bábszínház. Szeptember 13-án, pénteken kezdetét veszi hazánk legnagyobb filmfesztiválja, a 16. Miskolci Cinefest Nemzetközi Filmfesztivál. Az esemény alkalmával több mint 120 alkotást mutatnak be a nagyközönségnek. A kiváló program mellett külön érdekesség a rendezvénynek otthont adó Béke-Art, Uránia és Zukor termek megújulása: a fejlesztéseknek köszönhetően immár kényelmesebb és szebb környezet fogadja a fesztivál látogatóit, a külföldi és hazai filmbarátokat.

Az elmúlt tizenhat évben a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hazánkban és külföldön is Magyarország legismertebb filmfesztiváljává vált. Minden év szeptemberében a világ filmtermésének legfrissebb, legértékesebb filmjeivel találkozhat a filmszakma és a nézők a versenyprogramban, melyek mindegyike hazai premier. Az első fesztiválokat még a Kossuth Moziban rendezték, 2009-től immár tíz napra minden évben a Művészetek Házát töltik meg filmvetítésekkel és programokkal, ahol a két klasszikus artmoziterem (Béke-Art és Uránia) mellett a premiereket a patinás Pressburger teremben tartják. 2017 óta pedig a Csodamalom Bábszínház is a program része a filmművészet legendás magyar alakjáról, Adolf Zukorról elnevezett Zukor termével.

Az előző évben átadott fejlesztések igazán most éreztetik hatásukat, hiszen a Csodamalom Bábszínház is a Cinefest szerves részeként felújított nézőtérrel, kényelmes és új székekkel, valamint újonnan kialakított mozitermekkel várják a fesztivál látogatóit.

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke-Art terem nézőtéri székeit cserélték ki újakra, de felújították a mozitermek padlóját is.

A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 236,5 millió Ft volt.

A Cinefest programja ezen a linken érhető el.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!