Ugrás a tartalomra

Miskolc városa díszsírhelyet biztosít a volt polgármesternek

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 20. szerda 13:23
Miskolc városa nevében Veres Pál polgármester felajánlotta, hogy Dr. Kriza Ákost, a város volt polgármesterét saját halottjának tekinti, és számára díszsírhelyet biztosít.
Veres Pál polgármester és Ignácz Dávid jegyző mécsest gyújtott a város korábbi polgármestere, az 56 éves korában elhunyt Dr. Kriza Ákos tiszteletére a városházán. | Fotó: Mocsári László

A halálhírt követően kiadott közleményében a városházi sajtóosztály azt írja: a városvezetés – megköszönve Dr. Kriza Ákos városvezetői és orvosi munkáját – őszinte együttérzéséről biztosítja a gyászoló családot, és osztozva fájdalmukban, kíván nekik erőt és kitartást a gyász óráiban.

A város nevében Veres Pál polgármester pedig felajánlotta, hogy Dr. Kriza Ákost saját halottjának tekinti, és számára díszsírhelyet biztosít.

Kedd reggel tájékoztatta a család szerkesztőségünket arról, hogy hosszú, súlyos, méltósággal viselt betegség után, január 18-án elhunyt Dr. Kriza Ákos, Miskolc korábbi polgármestere.

Fekete zászló a miskolci városházán

A városháza által kiadott közlemény felidézi: Dr. Kriza Ákos Nagyváradon született 1965-ben, felsőfokú tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte, innen indult el az orvos-közgazdászi, egészségügyi menedzseri pályán. Miskolcon 1990-ben, általános orvosi diplomája megszerzése után telepedett le. Fül-orr-gégész szakvizsgáját letéve a Diósgyőri Kórházban dolgozott klinikai orvosként, majd családorvosként folytatta munkáját. 1999-től a Vasútegészségügyi Kht. Miskolci Egészségügyi Központ orvos-igazgatója volt egészen 2010-es polgármesterré választásáig.

Már ifjú korában is szívesen sportolt, tőrvívóként országos bajnoki címet szerzett, majd a dzsúdó felé fordult, a sportág szeretetét pedig továbbadta leányának, Annának is, aki cselgáncs-világbajnoki bronzérmet is szerzett az MVSI-Miskolc sportolójaként.

Miskolc városát 2019-ig vezette, amikor is egészségi állapota miatt visszavonult a politikától. Hosszú ideje küzdött betegségével, melyet méltósággal viselt. Kriza Ákos 56 éves volt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!