Ugrás a tartalomra

Miskolci önkéntes is van a nyertesek között

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 29. kedd 09:58
Kihirdették a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázat 2019-es nyerteseit. Bodnár Erika maga is legyőzte a mellrákot és a betegségét követően kezdte el önkéntes munkáját a Mellrákinfó Egyesület Borsodi csoportjában, aminek most már a vezetője.

Második alkalommal hirdette meg az AVON a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatát, amin olyan nőket díjaztak, akik munkájukkal hozzájárulnak a mellrákban érintett nők gyógyulásához és segítenek nekik a legnehezebb időszakban. Az idei nyertesek között ketten maguk is leküzdötték a betegséget és a saját tapasztalataik révén segítenek sorstársaiknak. A harmadik díjazott egy pszichológus, aki elhivatottan azért dolgozik, hogy betegeinek a lelke is meggyógyuljon.

Az emlődaganat ma már szerencsére nem kell, hogy végzetes legyen, de ehhez az szükséges, hogy időben felismerjék. A gyógyulási folyamat ugyanakkor nem könnyű, az érintetteknek hatalmas harcot kell megvívniuk. A mellrák elleni küzdelemben rengeteg erőt ad a betegeknek a közvetlen környezetük támogatása. Szerencsére sok olyan köztünk élő jótevő létezik, aki munkájával támogatja a mellrákban érintett nőket. Az AVON immár második alkalommal kereste ezeket az önzetlen jótevőket a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei c. pályázatán. A „hősök” közül kettőt az öt főből álló szakmai zsűri, egyet pedig a közönség szavazatai alapján választottak ki. A díjazottak mindegyike 1-1 millió forintos támogatásban részesül, amelyet a mellrák elleni küzdelemmel összefüggő projektjeikre fordíthatnak.  

„Csupa erős és bátor nőt ismerhettünk meg idén is a pályázaton. Zsűritársaimmal nem volt egyszerű dolgunk, hogy a beérkezett pályázatok közül kiválasszuk a két nyertest, de a közönségszavazás is izgalmasan alakult, mert összesen 41 ezer szavazat érkezett a hős jelöltjeinkre. Bízunk benne, hogy a nyerteseink a támogatásunknak köszönhetően közelebb kerülnek céljaik megvalósításához és még több nő számára tudnak érdemi segítséget nyújtani. Hiszünk abban, hogy összefogással tudunk tenni az emlődaganatban érintett nők testi és lelki gyógyulásáért és azért, hogy ne veszítsünk el több nőt ebben a betegségben” – nyilatkozta a Mellrák Elleni Küzdelem pályázat díjátadóján Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

Bodnár Erika maga is legyőzte a mellrákot és a betegségét követően kezdte el önkéntes munkáját a Mellrákinfó Egyesület Borsodi csoportjában, aminek most már a vezetője. Az ő nevéhez kapcsolódik a Pink Gasztrokampány különleges kezdeményezés, amely keretén belül vendéglátóhelyeket kértek fel arra, hogy vegyenek fel rózsaszín ételeket a kínálatukba. Azon kívül, hogy ezáltal rengeteg embert tudtak megszólítani és felhívni a figyelmüket a mellrák veszélyeire, a rózsaszín ételek megvásárlásával a vendégek támogathatták az Egyesület munkáját is. „Ez a győzelem nemcsak engem illet meg, hanem az egész csapatot és a családomat is, akik mindig mellettem állnak és segítenek megvalósítani az ötleteimet. A támogatást a már megvalósult és a jövőbeli projektjeink kommunikációjára fogjuk fordítani” – mondta el Bodnár Erika a díj átvételekor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok