Ugrás a tartalomra

Nem hagyták, hogy a vírus győzzön, összeházasodtak!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. április 05. vasárnap 14:33
Az esküvőket is átírja a járvány miatti veszélyhelyzet, valamint a kijárási korlátozás.
Poczai Károly és Poczai Olga - Fotó: Mocsári László

Egyáltalán nem túlzás kijelenteni: a koronavírus-járvány mindenki életét felborította. Ahogyan arról bizonyára mindenki hallott, a szakemberek azt kérik, kerüljük a társas érintkezéseket, a családi együttléteket pedig minimalizálni szükséges. Nem számítanak kivételnek ezalól az esküvők sem, sokan döntöttek úgy, hogy elhalasztják a nagy napot egy olyan időpontra, amikor a járvány már „lecsengett”.

Sokan, de nem mindenki: a miskolci polgármesteri hivatalban a kijárási korlátozás kezdete óta is tartanak esküvőket. Két ifjú pár most azt is megmutatta a minap.hu-nak, milyen volt az ő nagy napjuk és azt is elmesélték, hogyan élték meg, hogy a jó előre, gondosan megtervezett alkalmakat maga a történelem, egy világjárvány írta át.

Poczai Károly és Poczai Olga alig egy hete kötötték össze az életüket. A rendkívüli helyzet miatt a ceremónián rajtuk és az anyakönyvvezetőn kívül csupán a két tanú és a kisbabájuk volt jelen.

Károlyt és Olgát a tanúkon kívül kisbabájuk is "elkísérte" a házasságkötő terembe - Fotó: Mocsári László

- Az időpontot még február végén kértük, akkor még nem tűnt ilyen közelinek a koronavírus veszélye, járványra meg nem is nagyon gondoltunk. Mivel viszont így alakult, igyekeztünk betartani az ajánlásokat, és ebben a családunk is partner volt. A nagy esküvőt pedig majd megtartjuk, ha vége a veszélyhelyzetnek – mondta lapunknak az ifjú feleség, Olga.

Elárulta azt is, ők alapvetően próbálnak pozitívan hozzáállni ehhez a helyzethez is. „Nem hagytuk egymást elkeseredni, mert akkor a vírus győzött volna! Egyébként az önkormányzat részéről mindenki nagyon kedves volt, mindent elkövettek, hogy meghitt és emlékezetes legyen a mi esküvőnk.”

Nyitóképünkön: Molnár József és Molnár-Drofti Anna - Fotó: Mocsári László

Hasonlóan vélekedett Molnár József és Molnár-Drofti Anna is, ők ezen a hétvégén mondták ki egymásnak a boldogító igent.

- Természetesen sok mindenről kellett átmenetileg lemondani, mondhatni mindenről: az esküvői vacsorától kezdve a nagyobb szertartásig. Mi decembertől szerveztük ezt a napot és egyébként sem lett volna nagy a létszám, körülbelül húsz fővel számoltunk, de sajnos a kialakult helyzet miatt csak így, szűk körben tudtuk megoldani a hivatalos részt – kezdte József.

Anna szülei voltak a tanúk - Fotó: Mocsári László

Az apai oldalról a szülők nem tudtak jönni az életkoruk miatt, a tanúk pedig Anna szülei voltak, így tudták megoldani – vette át a szót a feleség.

- Az első időszakban okozott néhány álmatlan éjszakát a kialakult helyzet, de próbáltuk pozitívan felfogni az egészet: legalább biztosan emlékezetes lesz. A nagy lagzit egyébként elcsúsztattuk egészen karácsonyig, a két ünnepet akkor egyben tartjuk majd. Úgy érezzük, sikerült a körülményekhez képest a legjobbat kihozni ebből az egész helyzetből – hangsúlyozta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!