Ugrás a tartalomra

Nem marad el a Szociális Munka Hete

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. november 09. hétfő 14:21
November 12-e a szociális munka napja 1997 óta. Idén Miskolcon 9-étől 13-áig tartják a Szociális Munka Hetét. A járvány miatti rendhagyó programokról a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény általános igazgatóhelyettesével beszélgettünk.
Korábbi felvétel díjkiosztóról

Online tartják meg a Szociális Munka Hetét, hiszen a járványhelyzet miatt nem tudnak olyan közösségi programokat szervezni, amiket szoktak. Lasztócziné Szomoru Mónika elmondta, arról szól az egész hét eredetileg, hogy a szociális területen dolgozók feltöltődjenek szakmailag és mentálisan is. – Kollégáink munkájuk során nagyon sok nehéz sorssal találkoznak, segítségükkel is csak enyhíteni tudnak a hajléktalanok, az idősek, a gyerekek, a fogyatékkal élők vagy mások szenvedésén. Ráadásul betekintést nyernek egymás tevékenységébe. Nagyon fontos nekünk az is, hogy a lakosság ismerje a munkánkat és tudja, hogy milyen problémák esetén fordulhat hozzánk.

Hétfőn pódiumbeszélgetést hallgathatnak meg a MESZEGYI, a Miskolci Egyetem és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselőjével a Miskolc Televízió nézői hétfőn a 18:25-kor kezdődő Miskolci Naplóban.

Korábbi filmpályázatokra készített alkotásokból vágnak egy összeállítást, ami szintén a Miskolc Televízióban nézhető majd meg keddtől a Híradók után.

Szerdára egy zárt Facebook-csoportban nézegethetnek fotó-összeállítást az elmúlt évek rendezvényeiből a szociális intézményekben dolgozók. Egy belső kiadvány pedig a meszegyi.hu honlapon olvasható majd kollégák cikkeivel, ami a családsegítés harmincéves és a családok átmeneti otthona húszéves évfordulójának alkalmából készült.

– Elmarad tehát a hét tematikus nyitókonferenciája, a túravezetőkkel történő kirándulás, a huszonöt-harminc ötfős csapatot megmozgató, szórakoztató, játékos szociotúra és egyéb közösségi rendezvények. Reméljük, jövőre ott folytathatjuk, ahol tavaly abbahagytuk – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

További hírek

Olvasnivaló