Ugrás a tartalomra

Nyiss ablakot a zenének! – Miskolcra érkezik a zenélő autó

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 14. csütörtök 15:06
Együtt könnyebb! A Miskolci Szimfonikus Zenekar csatlakozott a MÁV Szimfonikus Zenekar „Nyiss ablakot a zenének!” programsorozatához. Így szombaton Miskolcon közösen juttatják el a muzsikát olyanokhoz, akiket a járványhelyzet bezárt.
Forrás: markamonitor.hu

A MÁV Szimfonikus Zenekar új kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztatja honfitársainkat, hogy maradjanak otthon, de nyissák ki az ablakokat, engedjék be a tavaszi napfényt és a zenét. Partnereik, a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével március 30-ától útnak indítottak két autót, amelyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, néha meg-megállva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik akár kötelességüket teljesítve munkába igyekeznek, akár az otthonukban töltik az időt és ablakot nyitnak a zenének.

A kezdeményezés hatalmas sikert aratott és néhány hét alatt átlépett Budapest határain. Az autók az ország nagyvárosaiban és a falvakban is megfordulnak már. A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat a zenekar művészei vezetik, az útvonalakat a nézők üzenetei, a követők kérései alapján alakítják, a beszámolókat, képeket, videókat a MÁV Zenekar Facebook-oldalán lehet követni. A zenélő járművek megfordultak már idősotthonokban, a László Kórház Covid-részlegénél, de vittek zenét szentendrei tanároknak érettségizők helyett, meglátogattak zeneiskolás gyerekeket, és megfordultak a balatoni településeken is. A nemzetközi sajtó is felfigyelt az egyedi kezdeményezésre. Az akcióról hírt adott a La Guardien és a Reuters nemzetközi hírügynökség is.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Miskolci Szimfonikus Zenekar is, akik egy kamaraformációval (fuvola kvartett) jelennek meg Miskolcon két helyszínen, az alábbi időpontokban:
Napház otthon (Miskolctapolcai út 37.) szombaton 10.30-kor, valamint Vasgyár városrész Idősek Otthona (Kórház út 1.) 13.00-kor.

A két zenekar vezetése és művészei elkötelezettek abban, hogy most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia a világnak, néhány boldog, önfeledt pillanatot okozzanak a zene által. Tekintsünk együtt bizakodva a jövő felé, hisz bízunk abban, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk az ország koncerttermeiben

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!