Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: Alakszai Zoltán és a valóság

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 06. szerda 19:57
Alakszai Zoltán tegnapi sajtótájékoztatójából sugárzik a hozzá nem értés. Alakszai Zoltán nem tudja, milyen állapotban van jelenleg a város, nem tudja, hogy a fideszes városvezetés alatt, hogyan működött Miskolc és nem tudja, hogyan mentek a dolgok az általa vezetett polgármesteri hivatalban – olvasható a Velünk a Város közleményében, amit változatás nélkül közlünk.

„Arról sincs fogalma, mi zajlott a Holdingban és azt sem tudja, hogy valójában milyen állapotban adták át Miskolc kasszáját a jelenlegi városvezetésnek. 

Amikor a költségvetés tárgyalásakor szembesítettük a Fidesz-KDNP képviselőit a felelőtlen gazdálkodásuk eseteivel, zavartan néztek egymásra - nem tudták, hogy miről van szó. Akkor ezt egy színjátéknak gondoltuk, de be kell látni, hogy tévedtünk: nekik sok esetben valóban fogalmuk sem volt arról, mi is zajlik körülöttük, mert egyszerűen nem értettek ahhoz, amit csináltak. 

E miatt nem sikerült nekik többek között rendbe tenni a vár felújítását célzó eljárásokat, nem sikerült támogató okiratot szerezni, hogy megmaradjon Miskolcnak a várra szánt 1.5 milliárdos GINOP támogatás. 

Amíg a fontos dolgok zajlottak a városban Alakszai Zoltán Budapest és Miskolc között jött és ment, négy év alatt összesen 184.000 kilométert autókázott, amivel négyszer kerülhette volna meg a Földet. Az autóban (100km/órás átlaggal számolva) 1840 órát töltött, 8 munkaórával ez 230 nap, vagyis közel egy teljes munkaévet elutazgatott. 

Négy évből közel egy teljes esztendőt utazással töltött, nem csoda, hogy nem sok ideje maradt dolgozni és odafigyelni. 

Így nem csoda, hogy fogalma sincs róla, hogy az 5000 Forintos Salkaházi program plusz támogatás - a Fidesz KDNP ígérte meg a nyugdíjasoknak – kifizetését Veres Pál csak előre vállalta, hogy a Miskolci szépkorúak a kampány után ne maradhassanak hoppon. 

Nem csoda, hogy fogalma sincs róla, hogy a Holding munkavállalói állománya tízszeresére duzzadt, aminek költségét a miskolci adófizetők állják. 

Nem csoda, hogy fogalma sincs arról, hogy az általuk összeállított és jegyzett költségvetés soha nem teljesülő bevételeket tartalmazott, amivel hamis egyensúlyi képet mutatott a miskolciak felé. 

Nem csoda, hogy fogalma sincs arról, hogy az EU és a Kormány által biztosított pályázatokat meg is kellett volna valósítani, nem csak ülni rajtuk.

 Nem csoda, hogy fogalma sincs arról, hogy az 56 milliárdnyi kötelezettségállomány hogyan jött össze, miből áll és, hogy minderre a fedezetet vagy a megoldást, hogyan is kellene előteremteni. 

Nem csoda, hogy az sem tűnt fel neki, hogy az általa vezetett városháza nem fizetett az általa felügyelt MVK Zrt.-nek, az adósság és a hiány pedig egyre nőtt. 

Gazdasági öngyilkosság, hogy a Fidesz- KDNP a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítését újabb bevételekről való lemondással próbálná megoldani. 

Az általuk hátrahagyott költségvetés és működési káosz ugyanazt a hozzá nem értést mutatják, mint a jelenlegi javaslataik” – zárul a Velünk a Város közleménye.

 

Nem csoda, hogy a Fidesz-KDNP véleményét nem közöljük, ugyanis szerkesztőségünknek nem küldték el közleményüket.                                                                A szerkesztőség

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok