Ugrás a tartalomra

Videón, ahogy havazik a Kékesen

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. november 21. szombat 08:40
A MetNet posztolta ki péntek este, ahogy nagy pelyhekben hullik a hó Magyarország legmagasabb részén. Reggelre pedig mínuszokra ébredtünk, most volt a leghidegebb eddig az ősszel.

Magyarországon az első hó október 14-én esett le, ám pénteken újra hullott a hó a Kékestetőn. Pénteken este 7 óra után kezdett el havazni, amelyet a YouTube-on élő webkamerás adásban nézhettünk. Bár az első havazás intenzívebb volt, most is észrevehetjük a füvet fedő hóréteget.

Ahogy a lenti élő videón is látható, az esti havazásból kevés maradt, egy vékony hóréteg fedi csak a talajt, de így is gyönyörű a táj, elnéznénk egész nap:

Az ősz leghidegebb reggele

Az ősz leghidegebb reggelére ébredtünk szombaton – hívta fel a figyelmet hivatalos Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írták, a front mögött beáramló száraz, sarkvidéki eredetű hideg levegő megtette a hatását, sokfelé fagyosan indult a reggel.

A hajnali órákra a délkeleti tájainkon is lecsökkent a felhőzet, így mindenütt napsütéses, egyben igencsak hideg, többfelé fagyos reggelre ébredhettünk. Akadtak viszont olyan tájak is, amelyek most még megúszták a mínuszokat a lengedező szél miatt.

A szezonrekordot sikerült megdönteni (az eddigi rekordot Fülöpháza tartotta -3,8 fokkal, amelyet november 9-én mértek), a napi rekordtól viszont így is távol voltunk (-13,7 fok, Gagyvendégi 1999, illetve Putnok 1956).

Most Zabaron mérték a leghidegebbet (-8,0 fok), de csípős volt a reggel Mihálygergén (-7,6 fok) és Mohorán is (6,4 fok).

Fagyok jönnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön és a Zemplén térségében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között valószínű. Késő estére általában -4, +1 fok közé hűl le a levegő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!