Ugrás a tartalomra

Y-híd: hamarosan megkezdődik a kisajátított épületek bontása

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. október 08. csütörtök 17:19
Az épületeknek a nagy volumenű útfejlesztés miatt kell eltűnniük.
Fotó: Juhász Ákos

Napokon belül megkezdődik a korábban kisajátított Vörösmarty utcai ingatlanok bontása, az ezzel kapcsolatos kivitelezési szerződést a napokban írták alá – írja csütörtök délelőtti közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, a Miskolc tehermentesítő út I. és II. szakaszának fejlesztése (értsd: a Vörösmarty-Király utca kereszteződésében lévő turbókörforgalom, és az Y-híd kialakítása - a szerző) szeptember közepén kezdődött. A beruházás keretében a Vörösmarty utca egy ötszázhetven méteres szakasza a jelenlegi kétszer egy sávos kialakításról kétszer két sávosra bővül.

– Az október 15-én kezdődő és várhatóan négy hónapig tartó bontási munkálatok során a kivitelező igyekszik majd a lakosságot a lehető legkisebb mértékben zavarni, a jelenleg érvényben lévő forgalomkorlátozások nem változnak – írják.

Hangsúlyozzák, a munkálatok összhangban vannak a jóváhagyott tervekkel, és Miskolc város településrendezési eszközeivel is.

Azt korábban még a NIF képviselője árulta el a minap.hu-nak, hogy az érintett ingatlanokat már korábban kiürítették, sőt a közművekről is lekötötték őket. Az elbontott épületek helyén szervizutakat és járdákat alakítanak ki, hogy a bontással nem érintett ingatlanok továbbra is megközelíthetőek maradjanak. A NIF hangsúlyozza azt is: a komplex beruházásnak köszönhetően az egész városrész képe rendezettebbé válik.

A projektről legutóbb hétfőn írtunk, aznap kezdődött ugyanis a korábbi vasúti felüljáró útpályájának bontása.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!