Ugrás a tartalomra

Avasi Kvaterka – Mélyvölgyi forgatag, esőben, napsütésben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 16. vasárnap 07:40
A családi kikapcsolódás és Abaújszántó mint díszvendég, no és természetesen a jó buli volt a fókuszban szombaton a tavaszköszöntő Avasi Kvaterkán, a miskolci Mélyvölgyben.
Juhász Ákos képgalériája

Az Arnóti soron és a Zsolcai soron zajló eseményekhez az időjárás nem volt ugyan kegyes – hol sütött a nap, hol esett az eső –, de a rossz idő sem tudta kedvét szegni az elszánt közönségnek. Aki elment a forgatagba, bizonyosan nem bánta meg. A szervezők igyekeztek olyan programokkal készülni, amelyek az egész család szórakozását szolgálják. A Creppy Palacsintaházban például gyerekprogramok és meglepetés palacsinta csábította a kicsiket, a Ház Bora pedig a nagyokat. 

Ahogyan azt már megszokhatták a visszatérő látogatók, a Gonda Pince volt a fő helyszíne az apróságokkal érkező vendégek mulatságának. Annak érdekében, hogy időben fel lehessen lőni azt a bizonyos pizsamát, már 15 órától belevethették magunkat a kitűzőkészítés rejtelmeibe, a homokozó kalandjaiba és az utcai krétarajzverseny izgalmaiba. Az örökmozgók pedig megpróbálhatták levezetni mérhetetlen energiáikat a hordólovaglással, az abroncsdobálással, illetve a hordósakkal és -malommal.

Természetesen a felnőttek szórakozásáról is gondoskodtak: óránként pincelátogatásra volt lehetőség, ahol verjus-t, mustot, murcit, pet-natot, nyers pezsgőt és bort kóstolhattak, de aki szerette volna, elsajátíthatta a lopó használatát is. A pincelátogatás további előnye volt a mai napon, hogy a hegy gyomrában nem esik az eső. 

Akinek a borokon, szőlőszármazékokon túl másra is szüksége volt, azt a Miskolci Gasztrohős bevezette a speciality kávék és kávékülönlegességek világába.

A délután folyamán nyitva állt a Gallay Kézműves Pince, a Czabala Családi Pince, a Richter Pincénél a Bűdi Borház, és a Kvaterka Sátornál Miskolc város borai mellett hatalmas borválasztékból szemezgethettünk.

 
Harapnivalókból sem szenvedtek hiányt, a vendégfogadók készültek kencés válassz-szendvicsekkel (kolbászkrém, padlizsánkrém, körözött, lazackrém, tepertőkrém, zsíros kenyér), a Gonda Pincénél marhapörkölt rotyogott a bográcsban, túrós sztrapacskával.

A rendezvény különlegességeként bemutatkozott Abaújszántóról a Firmánszky Pince, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet, és a már jól ismert Palkó Borok hozták el az Avasra legkiválóbb nedűiket. A gasztró vonalhoz pedig becsatlakozott a Forró Kutya Barbeque, assado grillen sült szárnyasokkal, pulled pork szendviccsel, BBQ oldalassal. Kell ennél több? 

A zenéről a különböző helyszíneken Gabreal x LuiBig és Dj Rooftop gondoskodott, illetve a Cardium Találka Party retródiszkójában Dj LuiBiggel csöröghettünk. Mindezek mellett 17.30-tól egy nyilvános beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők az Avasi Présházban, méghozzá a most alakuló Bükki Kör tagjaival, akik a miskolci és bükki turisztika és vendéglátás jövőjéért, bemutatásáért dolgoznak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!