Ugrás a tartalomra

Béka a köbön: látványos felvonulással kezdődött az idei Kocsonyafesztivál

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. március 08. péntek 17:41
Idén még a tavalyitól is sokkal színesebb lesz a rendezvény – ígérték a szervezők. Ebből már a fesztivál hagyományos nyitó felvonulása is ízelítőt adott.
Felvonulással kezdődött a Miskolci Kocsonyafesztivál. Juhász Ákos képgalériája

A kocsonyafesztivál péntek délutáni megnyitóján rekordszámú, több mint kétszáz felvonuló vett részt. A legkisebbektől az idősebb generációig mindenki képviseltette magát, természetesen a legtöbben béka jelmezben. De nem maradtak el a gólyalábasok és a hagyományőrző csoportok, zenekarok sem. 

Ez a fesztivál Miskolcról szól kezdetektől fogva – emelte ki köszöntőjében Rózsa Edit, a Kocsonyafesztivál ötletgazdája, tulajdonosa. Hozzátette: ennek a rendezvénynek az a lényege, hogy megtaláljuk, ami összeköt bennünket, vagyis átéljük a közösség élményét.

Kitért továbbá arra, mennyi munka van abban, hogy a háromnapos rendezvény számos programja színvonalas módon megvalósulhat és ezért köszönet jár a szervezőknek. 

Idén nem csak a felvonulók, de a nézők száma is jóval több volt, mint a korábbi években – hangsúlyozta Veres Pál polgármester, aki örvendetes tényként nyugtázta, hogy ekkora az érdeklődés.

Köszöntő beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre már 25 éves lesz a rendezvény, amely annak idején néhány sátorral indult a Villanyrendőrnél. Azonban nem csupán a programok sokaságával, a mondanivalójával válik igazán teljessé Magyarország egyik legnagyobb gasztro-kulturális fesztiválja: az emberek találkozásáról, a finom ételekről, italokról, a kulturális programokról egyaránt szól.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!