Ugrás a tartalomra

Belvárosi kedvencek – garantált városnézés az Idegenvezetők világnapja alkalmából

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 22. kedd 11:37
Miskolc idegenforgalmi szervezete, a MIDMAR évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy különböző tematikus városnézéseken mutassa be Miskolc értékeit, érdekességeit.

A Tourinform Miskolc által szervezett garantált programok nemcsak a belvárosi különlegességekkel, történetekkel ismertetik meg az érdeklődőket, hanem más városrészekbe is elkalauzolják a helyieket és az ide érkező turistákat. Így lesz ez a 2022-es sétaévadban is - tudatták közleményükben .

Az idei idegenvezetői világnap alkalmából olyan ingyenes sétán vehetnek részt az érdeklődők, amelynek helyszíneit egy dolog köti össze: Kupcsik Sarolta idegenvezető kedvenc belvárosi helyei. Van közöttük régi kereskedőház kapukilincse, iskolaépületek díszei, kőbe vésett idézetek, eldugott tábla, többféle óra és címer is. A garantált sétán előzetes regisztráció nélkül, ingyenesen lehet részt venni.
Az egyórás séta február 26-án, szombaton 10:00-kor indul a Tourinform Miskolc irodából.  

A helyi Tourinform idegenvezetői a COVID miatti zárások idején is igyekeztek az érdeklődést fenntartani, így blogbejegyzésekkel ösztönöztek a város önálló felfedezésére. Az is hagyománynak számít, hogy jeles napokon, mint pl. Miskolc város napja vagy a Turizmus világnapja alkalmából szerveztek városnézéseket – olykor speciális keretek közt: pl. kerekesszékesek számára vagy az MVK veterán autóbuszával.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!