Ugrás a tartalomra

DK: a PB-gázpalackok áremelése az Orbán-kormány újabb, minden eddiginél kegyetlenebb megszorítása

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 01. szombat 15:01
Szombati online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter közölte: ez "az orbáni inflációtól leginkább szenvedő rászorulókat, az alacsony jövedelmű családokat és a kisnyugdíjasokat sújtja".
Fotó: Gy. Német Erzsébet Facebook

Mint kifejtette, nemrég derült ki, hogy az Orbán-kormány eltörli a PB-gázpalackok hatósági árát, amit azzal indokoltak, hogy állami ellenőrzésekkel fogják megakadályozni a gázpalackok árának emelését.

Csakhogy - folytatta - az erről szóló részt az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén "egyszerűen kihúzták" az eredeti fideszes törvényjavaslatból. "Így már semmi sem állíthatja meg a PB-gázpalackok brutális drágulását" - hangoztatta Gy. Német Erzsébet.
Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor is tisztában van vele, hogy rengetegen élnek olyan nehéz körülmények között Magyarországon, akiknek nincs lehetőségük vezetékes gázzal fűteni és főzni. Így számukra "szó szerint létszükséglet a PB-gázpalackok megvásárlása" - fogalmazott.
Úgy vélte: Orbán Viktort ez egyáltalán nem érdekli, "sorra vezeti be az újabb és újabb megszorításokat és áremeléseket. Az árnyékkormány felkészült arra, hogy kormányváltás után "letöri az orbáni inflációt", hogy "ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek" - mondta az ellenzéki politikus.

Gy. Németh Erzsébet "a legaljasabb húzásnak" minősítette, hogy a PB-gázpalackok hatósági árának eltörlését a rezsicsökkentés fenntartásával indokolták. Ha elszabadulnak a PB-palackok árai, a következő télen százezreket fog fenyegetni a hideg vagy, hogy nem tudnak majd főzni a gyermekeikre - közölte az árnyékminiszter. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!