Ugrás a tartalomra

Drasztikusan drágul a bankolás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 31. szerda 16:57
Bedurvultak a bankok. A K&H Bank már jelezte ügyfelei felé, hogy a jogszabály adta lehetőségekkel élve, hogy április elsejétől drasztikusan megemeli számlaszolgáltatásainak díját – tájékoztatta szerkesztőségünket a biztosdontes.hu pénzügyi szakértője.
Fotó: portfolio.hu

Az elmúlt napokban a távközlési szolgáltatók komoly díjemelései miatt hüledeztek az emberek. Most megérkezett az első kellemetlen hír a bankokból is. A K&H Bank már jelezte ügyfelei felé, hogy a jogszabály adta lehetőségekkel élve, 2024. április elsejétől drasztikusan megemeli számlaszolgáltatásainak díját. Az emelés mértéke megegyezik a 2023. évi átlagos infláció mértékével, azaz a számlacsomagok díjai 17,6 százalékkal emelkednek – olvasható a közleményben.

Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő napokban a többi pénzintézet is megjeleníti a második negyedévtől érvényes kondícióit. A jogszabályok értelmében a fogyasztók számára hátrányos változásokról ugyanis a bankoknak 60 nappal bevezetésük előtt tájékoztatniuk kell az ügyfeleiket.

A szakértő a Magyar Nemzeti Bank statisztikáira hívta fel a figyelmet, amely szerint a bankok működési költségei az elmúlt évben 16,4 százalékkal emelkedtek, ezen belül a személyi jellegű ráfordítások 21 százalékkal nőttek. A fentiek alapján komoly remény nincs arra, hogy a bankok díjemeléseikben komolyabb önmérsékletet tanúsítsanak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!