Ugrás a tartalomra

Elismerték a járványügyi védekezésben résztvevőket

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 29. kedd 08:32
A járvány elleni védekezésben dolgozók helytállását ismerte el Alakszai Zoltán kormánymegbízott, aki a példamutatásért mondott köszönetet a megyeháza dísztermében tartott ünnepélyes oklevélátadón hétfőn.
Fotó: Beregi László

A járvány idején a Védelmi Bizottságok Megyei Oltási Munkacsoportokat hoztak létre a hatékonyabb feladatellátás érdekében, az országos Operatív Törzs kérésére. A munkacsoportban szakmai szervezetek képviseltették magukat Alakszai Zoltán elnökletével: a Védelmi Bizottság mellett a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezete, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Felnőtt Megyei Kollegiális Háziorvos Vezető és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Az ünnepségen negyven szakember és szervezet munkáját díjazták elismerő oklevelekkel a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. Az egészségügyi és szociális dolgozók nem csupán tudásuk legjavát mutatták fel a járvány idején, hanem támaszt nyújtottak lelkileg is a betegeknek. Sokan új területeken bizonyították rátermettségüket: Covid-osztályokon, háziorvosi rendelőkben az oltási kampányban vagy oltóbuszokon. A mentőszolgálat munkatársai a frontvonalban szállították a betegeket és végezték a teszteléseket. A honvédség is rávilágított, milyen sokféleképpen tudja szolgálni a magyar embereket, legyen az járvány vagy bármilyen nemzetünket veszélyeztető erő. A katasztrófavédelem munkatársai is megmutatták, milyen fontos összehangoltan, időben cselekedni.

– Egyetlen hőstett se maradjon megbecsülés és méltatás nélkül – hangsúlyozta Alakszai Zoltán kormánymegbízott az ünnepségen. – A járvány idején felismertük, hogy bárki lehet hős, aki erejét, korlátait meghaladva másokért cselekszik. Az emberi helytállást értékelnünk kell, a jó példát pedig méltatni és megbecsülni. Büszke vagyok arra, hogy megyénk kiválóan teljesített a járvány elleni küzdelemben – mondta az elnök.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!