Ugrás a tartalomra

A GYEK-be vitte idén is a Mikulást a Supersum

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. december 05. kedd 14:19
A miskolci Supersum Közhasznú Alapítvány idén is meglepetéssel készült a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban (GYEK) ápolt gyermekeknek. Az adományvivő és örömszerző akcióhoz a vármegyei katasztrófavédelem is csatlakozott.  

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a B.-A.-Z. Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház GYEK épületébe ismét betért a Mikulás. A kis pácinseknek negyvenötperces műsorral, Mikulás-csomagokkal és számos interaktív és fejlesztő játékkal kedveskedő alapítvány vezetőjétől, Bernasconi-Bus Katalintól megtudtuk: akárcsak 2022 decemberében – amikor hétszázötvenezer forint értékben vittek a GYEK-nek szalagfüggönyt – idén is szeretnének hasonló összegben adományozni az intézménynek.

Révész János, a vármegyei központi órház főigazgatója, valamint Sólyom Enikő, a GYEK vezetőfőorvosa köszönetét fejezte ki az alapítvány és a helyi katasztrófavédelem megjelent munkatársainak önzetlen segítségnyújtásukért, mellyel szerintük jól érzékelhetően támogatják a náluk fekvő gyerekek felépülését.

A Télapó érkezéséig a kicsiket a Zrínyi Ilona Gimnázium, valamint a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora szórakoztatta. Mindemellett a mályi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai a témában készített rajzokkal kedveskedtek az aulában összegyűlt és a kórtermet elhagyni sajnos ez alkalomból sem képes betegek részére.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!