Ugrás a tartalomra

Hamarosan visszatérhetnek a kicsik a Dózsa György úti oviba

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. január 26. szerda 15:20
Szerdán újabb fordulóponthoz érkezett a Miskolci Integrált Óvodai Intézmény Dózsa György Úti Tagóvodájának felújítása. A műszaki átadásnak köszönhetően még egy lépéssel közelebb kerültek az ovisok ahhoz, hogy egy energetikailag korszerűbb és infrastrukturálisan fejlettebb épületbe térjenek vissza.

Több óvoda komplex felújításába vágott bele Miskolc városa a közelmúltban, ezek egyike a Dózsa György Úti Tagóvoda. A munkálatok 2021 júliusában kezdődtek meg, ennek részeként az óvodai rész összes belső nyílászáróját cserélték, megújultak a csoportszobák és a nevelői pihenők, a közlekedők padlóburkolatai, valamint a falfelületek is. Az épület egy részében felújították a gépészeti rendszert, illetve átépítették a vizesblokkokat. Továbbá biztosított lett a zárt légterű helyiségek helyes szellőzése, valamint felújították a teljes villamoshálózatot is.

Fotók: Horváth Csongor

Az infrastrukturális fejlesztések mellett energetikai korszerűsítés is történt a kivitelezési munkák során. Ennek eredményeként az épület külső hőszigetelést kapott, a külső nyílászárókat kicserélték, napelemes rendszert telepítettek a lapostetőre, valamint projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

A nettó 108 millió forint összértékű beruházás idejére az intézménybe járó gyermekek a MIOVI József úti Tagóvodájában és a Brunszvik Teréz Tagóvodában vendégeskednek, ennek azonban hamarosan vége.

A fejlesztésekkel kapcsolatban Szopkó Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, az épület 1983-as megépülése óta nem kapott nagyobb felújítást, így a munkálatok esedékesek voltak már. „A gyerekek a közeljövőben birtokba vehetik majd az óvodát, úgyhogy számomra ez egy kifejezetten sikeres projekt. Sok ilyet kívánok Miskolcnak, a miskolciaknak!” – zárta az alpolgármester.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!