Ugrás a tartalomra

Holnaptól lép életbe az MVK új menetrendje, az önkormányzat tájékoztató kampánnyal segít

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 13. péntek 09:37
A közösségi közlekedés szombattól megváltozó menetrendjéről, az internetes és nyomtatott sajtó, valamint a városi televízió mellett már a forgalmasabb csomópontokban kihelyezett standoknál is folytatja a figyelemfelhívó kampányt az önkormányzat.
Fotó: Juhász Ákos

Amint arról korábban részletesen beszámoltunk – lásd ITT és ITT -, Miskolc önkormányzatának Közlekedésszervező Osztálya új menetrendet tervezett, amelyet a növekvő utasszámok és az egyre magasabb szolgáltatási szint iránti törekvés indokolt. A változások egyes vonalakon jelentősek lesznek, ezért az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy az utazóközönséghez eljussanak az információk. A döntést követő időszakban szinte minden elérhető felületen folyamatos a lakosság tájékoztatása, úgy a városi médiumokon (Miskolci Napló, Miskolc Televízió, minap.hu), mint a közösségi médián vagy más eszközökön keresztül. 

A napokban a forgalmasabb közlekedési csomópontokban kihelyezett standokkal is megjelentek, ahol kedves fiatalok végzik az utazóközönség tájékoztatását, szórólaposztással - amelyben minden változás részletesen nyomon követhető -, illetve, ha szükséges, szóban is. 

Badány Lajos alpolgármester a Centrumnál segítette a munkát csütörtök délután, elmondta, október 14-től, szombattól új vonalhálózati és menetrendi struktúra lép életbe az MVK hálózatán. A cél az, hogy a lakosság utazási szokásait előzetesen felmérve, a valós utazási igényekhez igazodjanak a menetrendek és a vonalhálózat. 

„Egy ilyen átállás természetesen mindig rejt magában némi bizonytalanságot is, hiszen idő kell a lakosságnak, hogy megismerje az új kapcsolódásokat, összeköttetéseket, és felismerjék az új rendszerben lévő előnyöket. Ezt elősegítendő, az önkormányzat egy széles tájékoztató kampányt indított el, amely több szegmensből áll össze, a minél jobb elérés érdekében. Ezért használunk például Facebook hirdetéseket, plakátokat, szórólapokat, és természetesen a hagyományos elektronikus és nyomtatott sajtót is. Sőt, ahogy most is tesszük, ilyen személyes kitelepülések formájában is jövünk és tájékoztatjuk az embereket a változásokról” – ismertette az alpolgármester. 

Kiemelte, az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy az információk mind szélesebb körben eljussanak az utazóközönséghez, de a lakosságot is kéri, hogy tájékozódjanak, próbálják figyelemmel kísérni a kommunikációs csatornákon folyó tájékoztatásokat. Badány Lajos bízik abban, hogy az emberek mielőbb megszokják majd az új hálózatot, hiszen egy jobb, sűrűbb, több járművel működő, komplexebb szolgáltatást vehetnek igénybe szombattól.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!