Ugrás a tartalomra

Indul a nevezés a József Attila Könyvtár mesemondó versenyére

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 31. hétfő 13:35
Mátyás király Gömörben a címe annak a pályázatnak, amelyet a József Attila Könyvtár hirdetett meg általános iskolás diákok számára. A megmérettetésre február 7-ig várják a jelentkezéseket. A szabadon választott Hunyadi Mátyásról szóló népmesét zsűri előtt február közepén mondják el a versenyzők.

A verseny hagyományosnak számít, hiszen a szervezők minden évben február középén Mátyás király születésének évfordulójához közeli időpontban tisztelegnek az Európában is híres uralkodó emléke előtt.

A népszerű Mesék Mátyás királyról című rajzfilmsorozatnak is köszönhetően reneszánsz királyunkról sokaknak eszébe jutnak a népmesék, vagy éppen a mondák. A részletekről a József Attila Könyvtár Facebook-oldalán tájékozódhatnak. Ugyanitt a könyvtár munkatársai segítenek a választásban is - Mátyás királyhoz kapcsolódó különböző online tartalmak megosztásával.

Az ifjú mesemondóknak a kiválasztott szöveget február 7-ig kell eljuttatniuk a József Attila Könyvtárba. Ez történhet személyesen, postai úton (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 95.), vagy elektronikusan a jozsefkvt@rfmlib.hu. A jelentkezők két korosztályban versenyeznek: 1-4., valamint az 5-8. osztályosok kategóriájában. Az 1-3. helyezettek könyvjutalomban részesülnek. A mesemondó verseny döntőjét február 22-én 10 órától rendezik a József Attila Könyvtárban.

(Versmondó verseny 1956. október 23. kapcsán a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban; Illusztráció; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!