Ugrás a tartalomra

Itt mindenki…?

Uri Mariann
Utoljára módosítva
2023. december 29. péntek 13:46
"Az a cél, hogy a Fidesz ne vehesse át újra a várost" – mondta Hegedűs Andrea, a DK és az LMP polgármesterjelölt jelöltje egy októberi rádióműsorban, ahol arról beszélt, hogy a DK és az LMP szerint mi a baj Miskolc jelenlegi vezetőjével.

A DK országgyűlési képviselője túl kormányközelinek érzi Miskolc polgármesterét, hiszen (és ez szerinte maga a bizonyíték) Veres Pál tanárként elfogadta a Miskolci Egyetem alapítványának kuratóriumi tagságát.

Nos, ha ezt túl kormányközelinek tartja, vajon mit szól a képviselő asszony DK-s párttársainak a miskolci közgyűlésben végzett ámokfutásához? Hogyan minősíti azt, hogy egy törvénysértő fideszes indítványhoz két módosítást is benyújtott a DK-s Mokrai Mihály, majd ezek után kölcsönösen támogatva egymást, boldogan együtt szavazott a Fidesz-KDNP képviselőivel?

Félreértés ne essék! Az együtt szavazott alatt nem arra gondolok, hogy egy időben, hanem azonos módon, őket támogatva adta le a voksát. Persze nem ez volt az első alkalom, hogy azzal a Fidesszel szavazott együtt Mokrai Mihály és Szilágyi Szabolcs is, akitől párttársuk, Hegedűs Andrea félti a várost - elég csak egy korábbi fejlesztési célú hitelfelvételi javaslatra, vagy a jövő évi költségvetésre gondolni.

Mivel ez már a sokadik alkalom, nem kell nagy bátorság kijelenteni: Miskolcon összeállt a Fidesz-DK koalíció.

Azaz a miskolci DK úgy félti a Fidesztől a várost, hogy közben együttműködik vele. Mintha a rókákat hívnánk segítségül, hogy megóvjuk a baromfiudvart. A rókáktól.

Minek nevezzük ezt? Kettős mércének? Képmutatásnak? Vagy szimplán a szavazóik/támogatóik átverésének?

Az is érdekelne, hogy néz szembe magával a tükörben Szilágyi Szabolcs, akinek a Facebook oldalán a rövid áttekintésben ezt olvashatjuk: Közülünk egy, aki a Fidesszel szembemegy! A posztjai között pedig azt láthatjuk, hogy februárban még a kamu fideszes ígéretekről tartott sajtótájékoztatót, de december 11-ei bejegyzésében sem finomkodik: "Sajnos a mi választókerületünkben is ennek a hatalom- és pénzéhes fideszes ámokfutásnak lehetünk szemtanúi."

Most akkor hogy is van ez? Az egyik oldalon féltjük a várost a Fidesztől, a másikon pedig asszisztálunk egy törvénysértő rendelethez? Ezt csak én nem értem? Vagy, ahogy egykori kollégám, Búss Gábor Olivér Üvegtigrisében hangzik el az elkeseredett kérdés:

Itt mindenki hülye?

(A külső fotó illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!