Ugrás a tartalomra

Játékbarlang múzeumi módra

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. március 10. vasárnap 18:23
A barlangok bűvöletében eltöltött családi napra invitált a Herman Ottó Múzeum vasárnap, amelyen változatos és tartalmas időtöltést kínáltak felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.
Játékbarlang múzeumi módra. Fotók: Osztie Tibor

A múzeum munkatársai több helyszínen várták a családokat a folyamatosan zajló és az időszakos programjaikra, mint például a barlangokról szóló ismeretterjesztő előadások, ásványturkáló, barlangi akadálypálya, bábjátékok és barlangi dramatikus játék, nem feledkeztek meg a barkácsolni szeretőkről sem, számukra kéznél voltak a kézműves foglalkozások, de a mesék és apró meglepetések sem hiányoztak a repertoárból. 

A Herman Ottó Múzeum főépülete megtelt a sok érdeklődővel, akiket Fehér Béla mineralógus igazított el az Ásványturkálóban az ásványok világában, és ha ez meg volt, mehettek megnézni a Rémségek kicsiny barlangja című bábelőadást - szigorúan két éves kor felett - Szabó Attila vándor mesemondó előadásában. 

Kukkants be a galériába is!

Aki már eléggé megijedt a rémségektől, azt Kereskényi Erika geológus várta az Élettelen természeti kincseink: ’a barlangok’ című ismeretterjesztő eladására, okulásul. 

Amikor már minden tudhatót tudtak a nebulók a barlangokról és ásványokról, jöhetett a bányamanók titkainak kifürkészése, Sz. Mádai Veronika múzeumpedagógussal egy dramatikus játékban. 

A föld mélye után mi is következhetett volna, mint egy mesés kalandozás "A föld legmélyebb bugyraiból a csillagokig", interaktívan felnőtteknek is, Zámborszky Eszter mesemondóval. A látható láthatatlan című kiállításon. Kell ennél több egy izgalmas családi programhoz, ahol játszva még tanulni is a gyerek?

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!