Ugrás a tartalomra

Júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 01. szombat 11:09
Júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére - közölte a Belügyminisztérium (BM) szombaton, a Semmelweis-nap alkalmából az MTI-vel.
Fotó: Internet (illusztráció)

A közleményben azt írták, a kormány köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak, azért az elkötelezett munkáért, amit nap, mint nap nyújtanak a betegek ápolása és gyógyulása érdekében.
Úgy fogalmaztak: "az egészségügyi dolgozók iránti megbecsülésünket jelzi, hogy a mostani háborús idők ellenére is júliustól újabb 18 százalékkal emelkedik az ápolók bére és a jövő évi költségvetésben is újabb ápolói béremeléssel számolunk".

Közölték, az ápolói béremelés közel 84 ezer egészségügyi szakdolgozót érint. Hangsúlyozták, az ápolók bére és az egészségügyben dolgozók bérfejlesztése átlagosan ugyanilyen mértékben történik meg. A közlemény szerint a kormány a háború okozta rendkívüli kiadások ellenére 50 milliárd forintot különített el az ápolók és az egészségügyben dolgozók idei alapbéremelésére. Hozzátették, az ápolók bére legutóbb 2022 januárjában nőtt, a mostani emeléssel 2010-hez képest bruttó alapbérük átlagosan négyszeresére emelkedik, és a kormány tervei szerint a béremelés 2024 márciusában is folytatódik.

A közleményben kitértek arra is, hogy a kormány az orvosok bérét is jelentősen növelte az elmúlt években. A szakorvosok az ötszörösét, vagy akár kilencszeresét kapják alapbérként annak, mint a 2010-es kormányváltás előtt - írja az MTI.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!