Ugrás a tartalomra

Klassz napok a MÜHÁ-ban: diákvetítések a miskolci art mozikban is

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 16. hétfő 15:23
A program célja, hogy minél több általános és középiskolás jusson el moziba, és legyen része a közösségi filmnézés élményében. A kezdeményezéshez a miskolci Uránia és Béke művész mozik is csatlakoztak.

A Nemzeti Filmintézet 2020 márciusában indította el a KLASSZ oktatási és ifjúsági programot, amely a klasszikus magyar filmekre épül. Ezt a kezdeményezést bővíti országos körűvé a Nemzeti Filmintézet és az Art-Mozi Egyesület új, közös programja, mely a “KLASSZ NAPOK – Diákvetítések az art mozikban” nevet kapta.

Az együttműködés célja, hogy minél több általános és középiskolás jusson el moziba, és legyen része a közösségi filmnézés élményében. Az Art-Mozi Egyesület ennek érdekében bevonja a hazai art mozikat, mint a vetítések fő helyszíneit, és folyamatos kapcsolatot tart az iskolák, a filmszínházak és a filmeket biztosító forgalmazók között.

- A CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett miskolci Uránia és Béke művész mozik is csatlakoztak a Nemzeti Filmintézet kezdeményezéséhez, amely a 2023-2024-es tanévben „Klassz Napok” néven szeretné elősegíteni a fiatalok filmes ismereteinek bővítését, a klasszikus és kortárs magyar filmek megismerését és befogadásának elősegítését - tájékoztatta szerkesztőségünket hétfőn Bíró Tibor, a CINE-MIS ügyvezetője. 

A program 2024. június 30-ig tart, addig csoportos formában, kedvezményes helyáron tekinthetőek meg az ajánlott filmek. A kínálatban klasszikus és kortárs nagyjátékfilmek, valamint rövidfilmek is szerepelnek. A filmek többségéhez oktatási segédanyag is található a honlapon. További információ az Art-Mozi Egyesület honlapján található. Az előadásokra a honlapon kell jelentkezni, megjelölve a választott filmet, a vetítési időpontot és a miskolci helyszínt, a Művészetek Háza Uránia vagy Béke art mozitermeit. A vetítések megrendelésének módjával kapcsolatban, a 30/261-1160-as telefonszámon vagy az iroda@cinemis.hu email címen kaphatnak segítséget. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!