Ugrás a tartalomra

Legyen a Mancs-szobor körüli terület Mancs tér

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 23. vasárnap 09:21
Ezt kezdeményezi Miskolc polgármestere Veres Pál, aki így szeretne tisztelegni a híres mentőkutya emléke előtt.
Fotó: Juhász Ákos

A városvezető, miután szombaton részt vett a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) Népkerti Vígadóban rendezett jótékonysági bálján, a közösségimédiában osztotta meg, hogy a miskolci képviselőtestületben kezdeményezi, legyen a Mancs-szobor körüli terület neve a jövőben Mancs tér.
  
Mint bejegyzésében írja, a bálon a gazdik mellett a négylábú kedvencek is jelen voltak, és rögtönzött bemutatót tartottak a közönségnek. Köztük volt Lehoczki László a Spider Mentőcsoport alapító-vezetője is, a nemrégiben a törökországi földrengés áldozatait is felkutató és életeket mentő kutyájával, Hope-pal. A polgármester elsők között lepte meg őket a kezdeményezésével: Mancsnak tere lesz Miskolcon!
Veres Pál ezzel a gesztussal is szeretne tisztelegni a híres mentőkutya emléke előtt, amely mára a város egyik jelképe lett. 

A bálon köszönetet mondott a MÁSA alapítóinak és önkénteseinek is az áldozatos munkáért, amit több mint két évtizede a rászoruló állatokért végeznek.

Mancs, az életmentő kutya szobra, amely Szanyi Borbála 2004-ben készült alkotása, a Villanyrendőrnél található, a Szinva feletti hídon a Kazinczy Ferenc utca végén. A szobor felállítása óta igazi látványossággá és zarándokhellyé vált Miskolcon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!