Ugrás a tartalomra

LMP - a kormány enyhítse a lakhatási válságot

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 28. csütörtök 15:39
A kormány olcsó bérlakásokkal enyhítse a lakhatási válságot - mondta Csárdi Antal az LMP frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
Fotó: MTI

Magyarországon lakhatási válság van: a legtöbb ember számára már nem csak a saját ingatlan elérhetetlen, de a bérleti díjak is megfizethetetlenek. A kormánynak nincs víziója a lakáspolitikáról, így az ingatlanárak megháromszorozódtak az elmúlt 10 évben Budapesten, és sok esetben rezsi nélkül is a fizetés felébe kerül egy albérlet a fővárosban. Miközben az önkormányzati bérlakások aránya országszerte évről évre csökken, rengeteg ingatlant befektetési célból vásárolnak. 

A piacon nincs ellensúlya a befektetési célból eladott, kiadott ingatlanoknak, pedig ha több lenne a bérlakás, az a piaci árakat is alacsonyabban tartaná - mondta Csárdi Antal. A kormány minderre a CSOK programmal reagál, ami csak a tehetőseknek szól, és kizárja az egyedülálló szülőket, illetve élettársakat. Ennek véget kell vetni - jegyezte meg az ellenzéki politikus.

A Rákosrendezőre tervezett "Rákos-Dubaj" nagyszabású ingatlanfejlesztés kapcsán Csárdi Antal leszögezte: a projektnek akkor van értelme, ha enyhíti az évtizedek óta tartó lakhatási válságot, akkor viszont nincs, ha a befektető ígéretei nem egyeznek a magyar emberek érdekeivel.
A kormány ne csak szóban legyen szabadságharcos, de cselekedjen is a magyarokért! Nem felhőkarcolókra és luxusapartmanokra van szükség, hanem megfizethető önkormányzati bérlakásokra. A kormány érje el, hogy a befektetésért cserébe Budapest kapjon a beruházótól több ezer olcsó bérlakást és kollégiumot az itt tanuló diákoknak - hangoztatta az ellenzéki politikus. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!