Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. 11. 22.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 22. szerda 07:26
Feltámad a szél, de sokat fog sütni a nap, fronthatás nem várható a mai napon.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Szerdára elvonulnak a felhők, és ismét többfelé lesz napos az idő. Jelentéktelen csapadék legfeljebb reggel délen fordulhat elő, illetve ekkor még többfelé párás, ködös lehet a levegő. Az északias szelet többfelé élénk, erős, északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik. Kora reggel 0, +7, napközben 3-11 fok várható, a szeles időben azonban sokkal hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.
Fronthatás nem várható, viszont sokfelé szeles lesz az idő, különösen nyugaton és északkeleten, ez sok embernél okozhat ingerültséget, zavartságot, fáradékonyságot, de jellemző lehet az erős, görcsös fejfájások, kiugró vérnyomás értékek és az ízületi problémák jelentkezése is.

Levegőminőség

Miskolcon ma reggel jó és megfelelő a levegő minősége a pmmonitoring.hu tájékoztatása szerint. Ha jön a szél, az javíthat a helyzeten.
 
Útinform (a Miskolci Városgazda Facebook-oldala alapján):

Útlezárás:

Két héten belül teljesen elkészül a Miskolctapolcai út fejlesztése. A projekt során megújult az Iglói út a Győri utcától a buszfordulóig, a Csabai utca Fagyöngy utca és Görömbölyi utca közötti szakasza, és felújították a Fagyöngy utca Csabai utca felőli 65 méteres szakaszát.

A Miskolctapolcai utat a Futó és a Győri utca között tették rendbe. Tapolca és Görömböly között pedig építenek egy összekötő utat, kerékpáros nyom kialakításával.

November végéig lezárták a Repülőtéri utcai vasúti aluljárót

Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése című projektjének részeként felújítják a Repülőtéri utcai vasúti aluljáró csapadékvíz-elvezető rendszerét, ezért november 15-én (szerda) 8:00-tól az aluljáró közútszakaszát teljes szélességében lezárták.

A Repülőtéri út a Szentpéteri kapu – Besenyői utca közötti szakaszon ez idő alatt átmenő forgalommal nem vehető igénybe. Alternatív útvonalként északi irányból (Sajószentpéter felől), valamint ellenkező irányban (déli és keleti irányból), a Szentpéteri kapu – 306. számú út – Repülőtéri út / Besenyői utca / Várközi Lajos utca javasolt. A Repülőtéri út Szentpéteri kapu és vasúti aluljáró közötti szakaszán elhelyezkedő ingatlanok megközelíthetőségét a lezárás nem akadályozza.

Új forgalmi rend lépett életbe a belvárosban, miután átterelték a forgalmat a Dayka-átkötés elkészülő új szakaszára.

Az Uitz Béla utca felől érkező autósok nem tudják használni a Kálvin János utca Petőfi Sándor utca felé tartó szakászát, ezért a forgalmat a Meggyesalja utcára terelték, ahol az oda bekötő új szakaszt (Dayka-átkötés) megnyitották az autósok előtt a Dayka Gábor, illetve a Petőfi Sándor utca felé.

A Diósgyőr felől érkezők a Petőfi Sándor vagy a Dayka Gábor utcáról tudnak ráhajtani a Dayka-átkötésre, és onnan a Meggyesalján keresztül az Uitz Béla vagy a Papszer utca felé tovább haladni.

Szent István téri nagy parkolót innentől csak az Uitz Béla utca felől, a Meggyesalja utcáról ráfordulva, a Rácz György utcán keresztül tudják elérni az autósok.

A Petőfi Sándor utca 1. és 7. szám közti részét lezárták. Akárcsak a Rácz György és Hunyadi János utcát összekötő útszakaszt (a Bartók térnél) is.

Az Erzsébet téren található ideiglenes buszmegállót áthelyezték a Dayka Gábor utca új szakaszára, és megállót raktak a Meggyesalja utcára is.

A Kálvin János, Meggyesalja és Dayka Gábor utcák továbbra is munkaterületnek számítanak. „A végleges forgalmi rendnek megfelelő jelzőlámpákat később üzemelik be, az ideiglenes forgalmi rendről jelzőtáblák tájékoztatják a közlekedőket és az a tervek szerint az év végéig lesz érvényben”.

December 15-ig ismét teljes szélességben lezárták a Thököly Imre utcai Szinva-hidat.

Tervezett hibaelhárítási munkálatok vannak a Miskolctapolcai úton amit  a MIVÍZ Kft végez. Teszi mindezt a vasúti felüljáró buszmegálló előtti részén, közel száz méterrel a városba bevezető oldalon. A munkák célja a Csabai kapu vasúti felüljáró előtti támfalból a vízszivárgás megszüntetése.

Ideiglenes forgalomtechnikai került kiépítésre, ahol jelzőlámpákkal irányítják a forgalmat.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca , továbbá a Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében nem működnek

Kiss Ernő u. – Thököly Imre utca kereszteződésben sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Avasalja u. 6; 35
Balassi B. u. 9
Baross G. u. 31
Benke J. u. 19
Besenyői u. 6
Blaskovics u. 7     
Erdő sor 22
Ernye bán u. 25
Igazság u. 1.
Jósika M. u. 2
Kabar u. 5
Kiss tábornok- Madách u. kereszteződés
Lomb u. 1
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Martinovics Ignác u. 4
Mikes Kelemen u. 4
Miskolctapolcai út vasúti felüljáró előtt
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Szathmáry Király Pál u. 8.
Temes u. - Ipoly u. kereszteződés
Testvérvárosok útja 8.
Toldi utca 18
Vasöntő u. 5

Horoszkóp

Kos
Még nem késtél le semmiről, és nem maradtál le a nagy lehetőségekről sem. Ha bárki mást mond, ne higgy neki, hiszen egyetlen utat sem zárnak le véglegesen, és ha mégis, akkor találhatsz új utakat magadnak.

Bika
Valaki nagyon biztat, hogy érdemes meglépned valamit, amit már régóta tervezel. Ha te is ezt szeretnéd, akkor most van rá a legmegfelelőbb alkalom, ne késlekedj, mert a lehetőség gyorsan elszáll.

Ikrek
Nagy rajtad a nyomás, attól félsz, hogy lemaradsz valamiről, vagy nem végzel időben egy feladattal. Ez egy jó lecke lehet, hogy máskor alaposabban átgondolva oszd majd be az idődet. Rák horoszkóp Mindenki hibázik néha, és nagyon helyes, ha ebből tanulni akarsz. De vigyázz, mert valaki könnyen megpróbálhatja arra használni ezt az alkalmat, hogy letörje az önbizalmadat.

Rák
Túl sokat akarsz, és mindezt azonnal akarod. Legyél kicsit türelmesebb, mert ha elérhetetlen célokat tűzöl ki magad elé, az nem motivál, csak idegessé és végül majd csalódottá tesz.

Oroszlán
Készen állsz a változásra, amit régóta tervezgetsz, de most a nagy alkalom is elérkezett. Eddig attól tartottál, hogy rossz döntést hozhatsz, hogy nem állsz még készen, most azonban már biztos vagy önmagadban.

Szűz
Végre mások is elismerik, hogy mennyire fontos az, amit csinálsz, és hogy mennyi mindent tettél már le az asztalra. Ez a visszajelzés számodra is sokat jelent, erőt ad ahhoz, hogy folytasd az utadat.

Mérleg
A feladatokban és kihívásokban most nem terhet látsz, hanem érdekes, megoldásra váró problémákat, ezért sokkal nagyobb lendülettel és lelkesedéssel tudsz hozzájuk látni.

Skorpió
Azt gondoltad, hogy könnyebben fog menni valami, és most kicsit csalódott vagy, amikor kiderül, hogy milyen sok buktató van még előtted. Ne hagyd, hogy ez elbizonytalanítson, hiszen jó úton jársz.

Nyilas
Már meghoztál egy döntést, de most mégis elbizonytalanodhatsz vele kapcsolatban. Ha úgy érzed, hogy az a helyes megoldás, akkor még nem késő hátat fordítani, és másik utat keresni.

Bak
A határvonalon táncolsz, és bár így mindkét oldal előnyeit élvezheted, azt is sokszor megkockáztatod, hogy átesel a pengeélen, és visszavonhatatlanul elköteleződsz valamelyik irányba, pedig ezt nem szeretnéd.

Vízöntő
Olyan célt tűztél ki magad elé, amit sokan lehetetlennek tartanak, eddig azonban úgy tűnik, tudod tartani a tervet, és még az is lehet, hogy eléred, amit akartál. A környezeted csodálkozik, te azonban a kezdetektől bíztál magadban.

Halak
Ha úgy érzed, hogy az életed valamely területén válaszút elé érkeztél, akkor előbb önmagaddal kell tisztában lenned. Eldöntened, mit szeretnél, mi az, amiben kiteljesednél. Csak ezután érdemes eldöntened, milyen új irányt szabj az életednek. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!