Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.04.23.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 23. vasárnap 08:15
Gyönyörű áprilisi idő lesz a hét utolsó napján, sok napsütéssel, néhány gomolygó felhővel.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás


Vasárnap is még sok lesz a napsütés, amit keleten csak gomolyfelhők zavarhatnak, a Dunántúlon napközben nyugat felől pedig a fátyolfelhőzet kezd növekedni. Késő délután, este nyugaton, délnyugaton helyenként már előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az ország nyugati-északnyugati felén élénk, Sopron környékén helyenként erős lehet a déli szél. Hajnalban 2-10 fokot mérhetünk, de az északi fagyzugokban gyenge fagy ismét előfordulhat. Délután 19-24 fok között tetőzik a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése. 

Hétfőre befelhősödik az ég, és több hullámban számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra. Élénk, időnként erős lehet a délies, majd északnyugatira forduló szél. Hajnalban 4-12, délután 13-22 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem lesz felettünk, de a melegedés miatt továbbra is melegfronti tünetekkel számolhatnak a fokozottan frontérzékenyek.
Fejfájás, migrén, fáradtság, dekoncentráltság ismét kialakulhat.
Hajnalban a hidegebb tájakon a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek.
Majd az erőteljes délelőtti melegedés és a nagy napi hőingadozás miatt vérnyomás problémák, keringési panaszok is felléphetnek.
Használjuk ki a jó időt, töltsünk több időt a szabadban, a hűvösebb reggeli órákban azonban öltözzünk rétegesebben! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap is napos, túlnyomóan száraz idő várható.
Kisebb eső, zápor, esetleg zivatar délután és este a Dunántúlon alakulhat ki, és okozhat nedves, csúszós útviszonyokat az érintett útszakaszokon.
A déli szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős lökések, melyek kissé ronthatják a járművek menetstabilitását.


Levegőminőség

Miskolcon ma reggelre virradóra jó és megfelelő minőségű levegőre ébredtünk - erről számol be a pmmonitoring.hu vasárnap reggel.


Horoszkóp

Kos
Mikor már úgy érzed, mindennek a végére jártál és mindent elintéztél, kiderül, hogy még csak most kezdődik a munka java. Lehet, hogy a tartalékba tett energiáidat is fel kell használnod ahhoz, hogy ma mindennel végezz.

Bika
Kiderül, hogy valaki, aki megpróbált meggyőzni valamiről, ő maga is más utakat jár, és ez elgondolkodtat azon, hogy vajon jól tetted-e, amikor hallgattál rá. Még nem késő megváltoztatni az utadat.

Ikrek
Úgy érzed, mindig te vagy az, aki lemarad a dolgokról, és bárhogyan próbálod is, nem tudsz lépést tartani a dolgokkal. Valaki azonban a környezetedben alig várja, hogy segítséget kérj tőle, és felkarolhasson.

Rák
Olyan kihívásokat keresel most magadnak, amelyek talán meghaladják a mostani képességeidet, de semmi nem áll az utadba, hogy megszerezd a szükséges képességeket, és megugord ezt a kihívást is.

Oroszlán
Megpróbálod a legjobb formádat hozni, de valaki folyton megzavar, és úgy érzed, nem úgy teljesítesz, mint ahogyan szeretnél. Próbálj kizárni minden külső tényezőt, és csak azzal foglalkozz, ami most nagyon fontos.

Szűz
Meghúzol egy határt, és úgy döntesz, ezt most már nem léped át, még akkor is, ha korábban esetleg nem okozott ez problémát. Mindannyian változunk, és nincs is ezzel semmi baj, ha elégedett vagy az eredménnyel.

Mérleg
Kiderülhet, hogy nem minden úgy volt, mint ahogyan arról téged tájékoztattak, és az új információk felül is írhatják a korábbi véleményedet. Ez azonban nem változtat azon, hogy te mindent jól csináltál.

Skorpió
Ne hagyd, hogy valaki elvegye az önbizalmadat, mert csak az vezérli, hogy saját magát egy kicsit jobb színben tüntethesse fel. Ha eddig mindenki elégedett volt azzal, amit csináltál, ne hagyd, hogy egyetlen ember elvegye a kedved.

Nyilas
Egy különös és nem várt találkozás megváltoztathat mindent, amit eddig gondoltál, és az is lehet, hogy új pályára állítja a terveidet. Ne ijedj meg a változástól, és merj más utakat választani, ha úgy érzed, hogy azok visznek a céljaidhoz.

Bak
Nem szeretnél senkit sem megbántani, de most kénytelen leszel nemet mondani, amikor valaki olyasmire próbál rábeszélni, ami már kívül van azon a határon, ameddig el tudsz menni. Nem kell mindenbe beleegyezned.

Vízöntő
Ígéretet tettél valakinek, amit szívesen be is tartanál, de úgy érzed, hogy ezzel cserben hagynál valakit. A legjobb, ha neki is beszélsz a terveidről, és közösen kerestek olyan megoldást, amit senki nem bán meg.

Halak
Elég csak szétnézned magad körül, hogy kiderüljön, mennyire szerencsés vagy, de ez egyúttal meg is rémíthet: vajon meddig tarthat ez az állapot? Bízz meg önmagadban, mert nem csak a szerencsének, a munkának is köszönheted azt, ahol tartasz. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!